Няма промяна в размера на данъците върху доходите, този за

...
Няма промяна в размера на данъците върху доходите, този за
Коментари Харесай

Вече Е Ясно! Ето С Колко Скачат Заплатите В България!

Няма смяна в размера на налозите върху приходите, този за компаниите и този върху добавената стойност.

2,2 милиарда лв. е новият държавен дълг, който ще може да бъде стихотворец следващата година. Дългът в края на годината ще бъде под 20% от брутния вътрешен артикул.

За следващата година са планувани общо 46,8 милиарда лева доходи, което се равнява на близо 37% от Брутният вътрешен продукт. Това е с към 3 милиарда лева повече по отношение на 2019 година и заложените 43,54 милиарда лева доходи за тази година. Данъчните приходи се чака да доближат 26,1 милиарда лева За съпоставяне, за тази година в плановете е записано 23,1 милиарда лева доходи от данъци.

От МФ изясняват сериозното нарастване на приходите като резултат както от позитивната динамичност на макроикономическите индикатори, по този начин и от подхванатите ограничения от страна на приходните организации за битка с данъчните измами и повишение на събираемостта.

Увеличение има и на неданъчните доходи - чака се през 2020 година те да са в размер на 6,78 милиарда лева при 6,42 милиарда лева за тази година.

Приходите от обществено и здравно обезпечаване ще бъдат 11,23 милиарда лева Разчетите са направени на база вноска за здраве от 8%, вноска за обществено обезпечаване 25%, най-малък застрахователен приход за самоосигуряващите лица 610 лева и оптимален застрахователен приход от 3 хиляди лева

Приоритетите на Бюджет 2020, които надграждат към този момент заложените в средносрочната бюджетна прогноза от пролетта цели и допускания за развиване на секторните и хоризонталните политики, са: образованието, опазването на здравето, защитата, пенсионната политика и политиката по приходите.

По отношение на пенсиите се планува от 1 юли 2020 година всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2019 година, да се усилват с 6,7 % (процент, избран по така наречен " швейцарско предписание " на член 100 от КСО).

По отношение на политиката на приходите в проектобюджета е заложено нарастване на размера на минималната работна заплата (от 1 януари 2020 година на 610 лева, от 1 януари 2021 година на 650 лева, като размерът от 650 лева ще се резервира и през 2022 г.), както и нарастване с 10% на средствата за заплати и хонорари на личния състав, нает по трудови и служебни правни отношения, в това число и на средствата за осигурителни вноски, което ще има отражение върху заплащането на заетите в бюджетния бранш. В момента минималната заплата е 560 лв..

Най-големи ще са разноските за обществено подкрепяне и грижи (14,8 милиарда лева.), стопански действия и услуги (7,8 милиарда лева.), опазване на здравето (5,7 милиарда лева.), защита и сигурност (5,3 милиарда лева.), обучение (4,8 милиарда лева.).

Равнищата на минималните осигурителни приходи по главните стопански действия и квалификационни групи специалности от 2019 година се резервират, като се прави промяна единствено във връзка с позициите, които са под размера на минималната работна заплата за 2020 година - 610 лв.. Максималният застрахователен приход за всички обезпечени лица се резервира в размер на 3 000 лв..

В бранш " Образование " ще продължи реализацията на ограниченията, целящи възстановяване на обществения статус на учителите, като за тази цел ще бъдат предоставяни годишно спомагателни средства в размер на 360 млн. лева за нарастване на възнагражденията на педагогическия личен състав. Целта е през 2021 година да бъде реализирано удвояване, по отношение на 2017 година, на средствата за хонорари на педагогическите експерти.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР