Няма признаци Русия да готви атака с ядрено оржъжие. Това

...
Няма признаци Русия да готви атака с ядрено оржъжие. Това
Коментари Харесай

САЩ: Няма признаци Русия да готви ядрена атака

Няма признаци Русия да готви офанзива с нуклеарно оржъжие. Това разгласи в изявление за Си Ен Ен координаторът по стратегическите връзки в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби.

Според него американските управляващи подхващат нужните ограничения да посрещнат всички съществени закани от страна на Руската федерация, само че към този момент няма признаци, че Путин е почнал подготовка за нуклеарен удар.

" Ние следим това допустимо най-отблизо. И не сме видели нищо, което да ни накара да променим позицията си по стратегическото въздържане ", сподели Кърби.

Попитан от кореспондент дали съветските тактически нуклеарни ракети могат да бъдат пропуснати от Вашингтон, той означи, че САЩ следят обстановката " допустимо най-добре ", само че отхвърли да разяснява повече.

На 2 октомври някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ военачалник Дейвид Петреъс съобщи, че в случай че Руската федерация употребява нуклеарно оръжие в Украйна, Съединени американски щати и НАТО са подготвени да унищожат армията ѝ.
Съединени американски щати готвят нов боен пакет за Украйна на стойност 625 благ. долара 
Миналата вечер стана ясно, че идващият пакет от военна помощ за Украйна от страна на Съединени американски щати ще включва 4 мобилни реактивни системи за залпов огън HIMARS, боеприпаси, мини и миноустойчиви военни транспортни средства, обявиха двама източници пред Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Стойността на помощта възлиза на 625 милиона $ и се чака да бъде оповестена най-рано на следващия ден.

Същевременно Селест Уаландър, заместник-министър на защитата на Съединени американски щати, съобщи, че Украйна е на път да реализира някои от основните си цели на бойното поле в Харков, Донецк и в Херсон и прави все по-невъзможно реализирането на съветската упоритост за завладяване на Одеса, което беше една от заявените  съветски цели по-рано през годината. Относно връщането на контрола върху град Лиман Уаландър съобщи, че това ще засегне доста способността на Русия за доставки.

Пожелал да резервира анонимност американски боен представител пък посочи, че Съединени американски щати не виждат широкомащабно подсилване на съветските сили в Украйна макар съветската готовност на резервисти.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР