Няма причина държавата да затваря , но има прагове на

...
Няма причина държавата да затваря , но има прагове на
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Няма причина да се затварят училища, има критерии за допълнителни мерки

Няма причина страната да затваря , само че има прагове на заболеваемост, при които ще се подхващат ограничения, свързани с. " Колегите от института по инфекциозни заболявания приготвиха подобен отчет, само че той е много комплициран и теоретичен - по този начин мъчно ще откри приложение в практиката. Специално за учебните заведения те са сложили 10% инфектирани възпитаници. Такъв % е определил единствено Израел и се придържа към него. Но вкарването в такива граници пречи. Не е едно и също в един регионален град да имате 100 инфектирани, само че 95 от тях да са в старешки дом. За какво да го затваряме този град? Но в случай че са пръснати в целия град е друго. Толкова е динамична обстановката ". Така разяснява слуховете за нови ограничаващи ограничения поради ковид в страната националният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев пред Нова тв.
Според него не могат да се вземат идентични ограничения за всички учебни заведения,тъй като те имат друг брой възпитаници. Със сигурност ще се работи първо в границите на паралелката, в случай че има случаи на инфектирани възпитаници допълнително паралелки, тогава може да се мисли за прекосяване към онлайн образование за цялото учебно заведение.
Доц. Кунчев е уверен, че в случай че има растеж на инфектираните възпитаници, родителите сами ще спрат децата си. Той показа и съответни цифри за прагове, при които учебните заведения да бъдат затваряни.
също не се плануват сега . " Дори чух, че са разтоварени на пристанището в Бургас и чакат да бъдат сложени. Не е правилно. Коя е тая страна, която ще желае да си провали стопанската система, да спре социално-икономическия живот и да заплаща за безработица, хора, които нямат пари и по този начин нататък? Не виждам смисъл в това ".
" Аз съм изплашен от равнището на разпространяване на погрешни вести, и всевъзможни теории на конспирации. В нашето общество има мощна почва на развиване, прекомерно доста хора нямат критерии да отсяват правилно от погрешно ", съобщи той.
" Заболеваемостта у нас е такава, че това не се постанова. На Балканите, дружно със Сърбия, сме с най-ниска заболеваемост. В Европа не съм проверявал, само че бяхме на 19 място, мисля, че паднахме още надолу, тъй като стартира втора вълна в някои страни ", изясни той, разяснявайки предизвестието на СЗО за покачване на смъртността от COVID-19.
 Над 18 000 души са дали позитивна проба за ковид у нас Над 18 000 души са дали позитивна проба за ковид у нас
Броят на доказаните случаи на ковид в България се усили доста и като безусловно число, и като %. За деня откритите...

Според него е значимо по какъв начин се популяризира вируса - централизирано или разпръснато. Ако случаите на инфектирани не са централизирани, това значи, че има дифузно разпространяване и ограниченията би трябвало да се затегнат.
Доц. Кунчев обаче е на мнение, че и до затваряне на градове няма да се стигне.
" Прагът е друг за всяка седмица, за месец. Не е една и съща заболеваемостта през ноември, декември или февруари. Нямаме статистика за ковид, с цел да кажем, че ще е по този начин. Ако живеем 5-6 години с него, ще имаме такава опция. В момента е въпрос на разбор ", сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР