Няма преки заплахи за националната сигурност и за въвличането на

...
Няма преки заплахи за националната сигурност и за въвличането на
Коментари Харесай

Украйна отново е поискала тежко въоръжение от България

Няма директни закани за националната сигурност и за въвличането на България във боен спор. Това съобщи пред публицисти военният министър Димитър Стоянов преди съвещанието на Съвета по защита в Министерския съвет. 

" Към момента няма смяна в обстановката в Черно море. Единственият риск, който и до момента съществуваше, са свободно плаващите мини ", добави министърът на защитата. По думите му, засега няма нужда от смяна на подхванатите от България ограничения.  

Относно мобилизацията, която сега тече в Руската федерация, Стоянов съобщи, че хората с двойно поданство - съветско и българско, които се намират на територията на Русия действително подлежат на готовност. 

Украйна още веднъж е поискала тежко въоръжение от България, стана ясно от думите на военния министър Димитър Стоянов.  " Беше издигнат още веднъж въпроса за съответен тип въоръжение. Отговорът ми беше къс и явен - има решение на Народното събрание, ние няма по какъв начин да го погазим ", съобщи Стоянов, като посочи, че посланикът на Украйна Виталий Москаленко още веднъж е изискал оръжия при последната им среща. Ресорният министър не пожела да посочи типа му, само че сподели, че е било " тежко въоръжение ". 

По мотив вчерашния случай с изтребител Су-25, военният министър изясни, че е открита " черната кутия ", като тя е без повреди и се чака през днешния ден да стартира разчитането на информацията от нея. " Свалянето на информацията ще бъде осъществено напълно в България, а следствието ще продължи до установяването на цялата истина за аргументите за самолетната повреда ", сподели министър Стоянов.

Той опроверга някои спекулации към вчерашния случай с изтребител Су-25. " Не е правилно, че не се е отворил парашутът; не е правилно, че това е първи полет на водача за годината. Пилотът полковник Дончев има над 30 изпълнени задания за тази година ", добави Стоянов. Той отхвърли спекулациите и за вероятен " бойкот "  при ремонта на самолета, като уточни, че след осъществения ремонт машината има 63 летателни часа във въздуха. Няма основни проблеми и с полосата на летище Безмер, е открила нарочна комисия при инспекция. 

Днес министърът на защитата Димитър Стоянов е посетил във Военномедицинска академия военния водач, който пострада през вчерашния ден при осъществяването на подготвителен полет със аероплан Су-25. Той е в положително общо положение, остава под наблюдаване. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР