Няма пострадали български военнослужещи от националния военен контингент, участващ в

...
Няма пострадали български военнослужещи от националния военен контингент, участващ в
Коментари Харесай

При сблъсъците в Косово няма пострадали български военнослужещи

Няма потърпевши български военнослужещи от националния боен контингент, участващ в интервенцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово(KFOR). Към момента не са открити директни закани за тях. Те не престават да извършват сполучливо своите задания, според поетите задължения от Република България, оперативните проекти и общоприетите оперативни процедури на интервенцията. Това оповестиха от Министерството на защитата.

Във връзка с протестните демонстрации и ескалацията на общественото напрежение през последните дни в Косово, Стабилизиращите сили на НАТО извършват задания по обезпечаване на реда и сигурността в региона на Северно Косово, в сходство с резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Към сегашния миг до 35 български военнослужещи вземат участие в интервенцията на НАТО в Косово, като извършват задания, свързани с подкрепяне подобряването на сигурността.

Припомняме, през вчерашния ден при конфликти със сърби, протестиращи против поемането на служба от албански кметове в общини със сръбско болшинство в северно Косово.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР