Няма пострадали българи нито при иранските удари в Ирак, нито

...
Няма пострадали българи нито при иранските удари в Ирак, нито
Коментари Харесай

Няма пострадали българи в Иран и Ирак

Няма потърпевши българи нито при иранските удари в Ирак, нито в самолетната злополука в Иран. Това заяви министерството на външните работи тази заран.

Към 7:30 ч. българско време няма данни за потърпевши български жители при злополуката на украински пътнически аероплан в Техеран, Иран, споделят от институцията.

Пътническият " Боинг 737 " на украинските авиолинии със 180 души на борда катастрофира след излитането си от летище " Имам Хомейни " в Техеран. Повече за случая четете тук. Посолството в Техеран следи обстановката и е готово да оказва подпомагане при нужда.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна депеша до министъра на външните работи на Украйна Вадим Пристайко по отношение на злополуката. " Поднасям своите най-искрени съболезнования във връзка със самолетната злополука, предизвикала многочислени човешки жертви. Съпричастни сме със скръбта на околните и роднините на починалите в този тежък, драматичен случай ", показва министър Захариева.

Всички членове на състава на посолството на България в Багдад, както и на комерсиалното посланичество в Ербил са добре. Двамата български военни към подготвителната задача на НАТО от през вчерашния ден са евакуирани отвън Ирак, прецизират още от Министерство на външните работи. За ударите на Иран в Ирак четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР