Няма поправка Артекс в ЗУТ, промените в този закон не

...
Няма поправка Артекс в ЗУТ, промените в този закон не
Коментари Харесай

Спират строежа на небостъргача, поправка Артекс нямало

Няма корекция " Артекс " в Закон за устройство на територията, измененията в този закон не се ползват за този градеж . Това съобщи Никола Вапцаров от ИК " Лозенец " на брифинг в Министерски съвет. ИК " Лозенец " беше на първа линия в битката против построяването на небостъргача " Златен век ".

На среща при премиера Бойко Борисов тази заран участваха трима от протестния предприемчив комитет, както и министърът на районното развиване Петя Аврамова, кметът на София Йорданка Фандъкова и основният проектант на столицата Здравко Здравков.

От ИК " Лозенец " ще отсрочат по-нататъшните протестни дейности до окончателното влизане в действие на заповедта за прекъсване на градежа на небостъргача, сподели Вапцаров. Той бе безапелационен че в при премиера Борисов е доказано, че през 2017 година е изтекло разрешителното за градеж на плана.

Регионалният министър Петя Аврамова съобщи, че на 6 април от ДНСК е връчен констативен акт на възложителя и през днешния ден ще бъде връчена заповедта за прекъсване на градежа с два претекста - нарушаване по време на строителството и липса на презаверено позволение за градеж. След като е връчена заповедта на компанията, която го строи, има буферен интервал, в който компанията може да апелира.

Аврамова не отговори съответно на въпроса дали нейният заместител Валентин Йовев ще бъде глобен за написано писмо, че градежът може да продължи.
Има разнообразни отзиви и мнения за пояснение на поправката, сподели тя. Моето мнение е, че няма позволение за прекъсване на градежа, съобщи Аврамова.

Строежът би трябвало да бъде обезопасен, съобщи от своя страна основният проектант Здравко Здравков. Той обаче не сподели какво ще е бъдещето на постройката и не отговори на въпроса дали издигнатото досега ще бъде съборено.
Заповедта на ДНСК не е моя, сподели той и по този начин и само че уточни кой е отговорен за продължаването на строителството след приключване на разрешението.

Запитан за смс-ите, получени от " Артекс ", Здравков съобщи, че приема натиска за естествен и няма желание да подава сигнал .

Кметът Йорданка Фандъкова благодари за политическата воля да се съблюдава законът и той да е годен за всички, без значение кой кой е.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР