Няма по-значим фактор за развитието на обществото ни от образованието.

...
Няма по-значим фактор за развитието на обществото ни от образованието.
Коментари Харесай

Основна цел – увеличение на инвестициите в образованието

Няма по-значим фактор за развиването на обществото ни от образованието. А най-важният фактор в образованието са учителите. Вие сте тези, които подсигуряват сполучливото бъдеще на идващите генерации. Затова освен сервира своето почитание към Вас. Имаме уговорката да продължаваме и усилваме вложенията в областта на образованието, споделя в приветствието си за 24 май министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, обръщайки се към българските учители.

Приветствието от просветителния министър е към учителите, учениците, родителите, създателите и откривателите.

Днес все по-трудно предвиждаме бъдещето. Не знаем сигурно какви експерти ще ни бъдат нужни след години. Ясно е обаче: всеки възпитаник би трябвало да има езикови и математически умения и познания по естествени науки, само че и новите умения - предприемачески умения и креативност, и може би най-важното умеене - да учи. Това са провокациите пред всички нас - с тези думи към българските възпитаници се обръща министър Вълчев.

Той споделя, че през днешния ден означаваме духовния празник на България - 24 май. Денят на нашата книжовност. На делото на Светите братя Кирил и Методий и на техните възпитаници. Народите имат разнообразни празници. Празник на жаждата за познания има единствено България, декларира министърът на образованието. И показва, че отбелязването на 24 май е връзката ни сред предишното и бъдещето. Някога посредством българската страна делото на Светите братя се популяризира измежду славянските нации. С присъединението на България към Европейския съюз кирилските букви са към този момент третата публична писменост в обединена Европа, отбелязва в приветствието си Красимир Вълчев.

Днес нямаме съмнения, че би трябвало да влагаме в обучение. Това подсказва и историята ни. Затова и българското държавно управление сложи още веднъж образованието като собствен приоритет, декларира просветителният министър.

Той се обръща към българските възпитаници с посланието, че " бъдещето на знанието е обезпечено ". Настоящето е към този момент доказателство за това. Новите технологии основават нови благоприятни условия. Позволете на Вашите учители и родители да Ви изведат по пътя на знанието към триумфа. А ние ще продължаваме да работим, с цел да осигурим за вас нови обучителни и професионални благоприятни условия, твърди учениците ни министър Вълчев.

Бъдете опора както за своите деца, по този начин и за учебното заведение, предлага на родителите просветителният министър и прибавя, че те са главният сътрудник за реализиране на резистентност и сигурност в просветителната среда. Без съдействие и взаимно почитание няма по какъв начин да реализираме прогрес, убеден е Вълчев.

Уважаеми учени, създатели и откриватели, след времена на компликации и превратности Вашата задача още веднъж заема достойното си място. Убеден съм, че дружно ще допринесем за решаването на значимите за обществото ни проблеми. Затова и усилваме поддръжката си за българската просвета и за младите учени. Вярвам, че все по-силно се нуждаем и от активността на актуалните създатели и гении. Дълг и приоритет е да ги подкрепим. За това те да останат в България. За да остане България - с тези думи към българските учени приключва приветствието на министър Красимир Вълчев за 24 май.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР