Няма по-голям обществен интерес от този, който касае джоба на

...
Няма по-голям обществен интерес от този, който касае джоба на
Коментари Харесай

Явор Гечев: 40% от бюджета на семействата отиват за храна

Няма по-голям публичен интерес от този, който касае джоба на българите. Това е тематиката на тематиките. 40% от бюджета на всяко семейство отива за храни. И сякаш секторът с храните и ценообразуването не се държи съответно въз основата на всички други. Това сподели земеделският министър Явор Гечев в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия. 

По думите му държавното управление е положило старания за успокояване на производството, в това число обезщетения за тока и газа. При други браншове даже имало спад на цените.

" А при бранша с храните се подвигат цените, което за нас е тежко голословно ", каза още той.

Министър Гечев изясни, че цените на производителите в България са почти като в цяла Европа.

" Но нашите производители взимат по-малко дотации. Емблематичният образец е с млякото, когато изкупната му цена е 85-90 ст., минава през преправка, поставят се в шишетата, минава през пастьоризация, с цел да отиде до магазина към 1,30 лева, а оттова нататък е необяснимо по какъв начин се продава на 3,50 лева Това са тежки аномалии в цените ", добави Гечев.

Той изясни, че ситуацията с Българска социалистическа партия е тъжна история, а неговата идея е тази и той към момента е в Националния съвет на партията. За Явор Божанков, който мина в лагера на Политическа партия и Демократична България, Гечев сподели: " Божанков не е емблемата на социализма. "  

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР