Няма планове за по-ранно започване на учебната година, свързано е

...
Няма планове за по-ранно започване на учебната година, свързано е
Коментари Харесай

Министър Денков: Няма планове за по-ранно започване на учебната година

Няма проекти за по-ранно започване на образователната година, обвързвано е с доста тежка организация. Това съобщи пред служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

По думите му настройките в този момент са в случай че няма заплаха за децата, новата образователна година да стартира присъствено. В последна сметка обаче всичко зависи от здравната конюнктура.

„ Годината беше доста сложна, само че тя катализира и форсира доста процесите на модернизиране на обрзованието. Трябва да нямаме илюзии, имаме още доста неща да свършим. Както от позиция на техническото обезпечаване, по този начин и от позиция на помагане на учителите да могат да употребяват всички благоприятни условия - курсове по подготовка и основаване на наличие, което те непосредствено да могат да употребяват ” Това съобщи bTV служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

Относно онлайн образованието през миналата образователна година служебният министър разяснява, че на доста места системата е била по-подготвена от миналата година. На места обаче има закъснение и растеж на напусналите предварително възпитаници, посочи той.

Проф. Денков подсети, че при започване на мандата си като длъжностен министър е обявил разбор на онлайн образованието по места и по възрастови групи какво е действителното положение и какво ограничения би трябвало да се вземат. Той се надява анализът да завърши до края на мандата на служебното държавно управление.

Той съобщи, че чака някои възпитаници да се показват добре на матурите, само че за други ще има проблеми. „ Нашата задача е където има проблеми да се опитаме да помогнем. Продължаваме техническото застраховане, задвижваме събирането на уроци, които да могат да употребяват учителите, тъй че в случай че има идната вълна да са още по-подготвени, тъй че отдалеченото образование да стане част от системата “, посочи той.

Министър Денков е безапелационен, че системата ще бъде по-подготвена при нова вълна. „ В системата обаче би трябвало да влязат повече запаси. Трябва и да има ясни правила какво се прави по време на такава вълна “, добави той.

Според него обаче когато децата се връщат назад в учебно заведение, те биват прекомерно доста натоварвани с доста изпити.

По думите му тази година занятията във висшето обучение са минали много по-гладко, като само практическите занятия са били по-проблемни. „ Няма и особена причина кандидат-студентските изпити да не се проведат по класическия метод, естествено с по-големи отстояния сред претендентите при полагане на писмени изпити, сподели още служебният министър на образованието. Според него обаче крайното решение за всичко това няма по какъв начин да се вземе преди края на август “, разяснява министър Денков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР