Няма особенапромяна към по-топло време в перспективите за май, остава

...
Няма особенапромяна към по-топло време в перспективите за май, остава
Коментари Харесай

По-хладното време продължава и в следващите дни

Няма особенапромяна към по-топло време в вероятностите за май, остава типично пролетно с температури под нормалните за този интервал на годината.

Очевидно пролетта тази година ще е по-хладна и даже по-дъждовна, тъй като в идващите дни особена смяна не се чака.

В температурно отношение няма да нахдвърлим границата от 22 - 24 градуса и то в обособени дни тук-там в равнините на страната, а по високите западни полета температури над 21градуса чакаме едвам след средата на месеца.

До края на тази седмица температурите ще са по-ниски, а опцията за превалявания остава основно следобяд и над планинските региони на Западна и Южна България.

В това няма нищо извънредно, атмосферната циркулация по този начин се е провела, че не разрешава над Балканите да нахлуват по-топли въздушни маси от юг, което е рецепта за температури по-ниски от нормалните.

В централните елементи на Средиземно море ще продължи циклоналната интензивност и в идващите дни, и при започване на идната седмица има възможност да забележим още повсеместни превалявания, изключително от вторник, 16 май, нататък.

Тогава, съгласно моделите, към Балканите ще се придвижват центрове на ниско налягане, а това е рецепта за повече дъжд и гръмотевици. Така че оставаме в очакване да забележим още от това динамично време и след 15 май.

В този интервал температурите няма изключително да се трансформират, само че дневните ще се покачат с няколко градуса, само че към момента не чакаме да стане същински горещо. Температури над 25 - 27 градуса за момента не се чакат.

Средната температура на планетата земя е 14,19 градуса, съгласно, само че това не е изненада, междинната температура на земята остава постоянна.

Ледът в Северния ледовите океан, при започване на май, е на равнище от 13 млн. и 400 хиляди квадратни километра, което е над междинното за последните няколко години.

Средносрочната прогноза демонстрира динамично време, това би трябвало да се вземе поради при пътувания с автомобил, тъй като бързата смяна от слънце към облаци и дъжд, изключително следобяд, ще е присъща линия и значи, че всички ние би трябвало с нараснало внимание да караме изключително, когато има изгледи за краткотрайни проливни превалявания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР