Няма основания да се говори за пробитост“ на службите. До

...
Няма основания да се говори за пробитост“ на службите. До
Коментари Харесай

Експерт по национална сигурност: Службите ни не са пробити, няма недоверие у партньорите

Няма учредения да се приказва за „ пробитост “ на службите. До момента от нашите съдружници не са подавани сигнали и няма чувство за съмнение към нашите служби – те стоят доста добре в съответните разследващи и контраразузнавателни структури на НАТО и Европейски Съюз. “

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria специалистът по национална сигурност Георги Кръстев по тематиката за промяната в службите, сигурността на България и доверието на нашите сътрудници.

 

Отделните страни имат разнообразни разследващи ползи работят по отношение на тях.

В доста служби по света нерядко се откриват сътрудници на някоя друга работа – вземат се ограничения, тези хора се задържат, предават се на съд. Н о никой не споделя, че съответната работа е „ пробита “, още по-малко – пред непознати медии.

Има редица изявления, че столицата на Австрия е поле за деяние на разследващи служби от целия свят. Но това не понижава престижа на австрийските служби за разузнаване и сигурност.

Много се преекспонира и погрешно се разсъждава по тематиката за политическата взаимозависимост на службите за сигурност. Механизмът за назначение – направен още 90-те години – включва присъединяване и на президента, с цел да има прочут баланс и „ саниране “ на опити за директно политическо въздействие върху службите.

Какво значи „ политическо въздействие “? Министерският съвет и персонално министър-председателят, през всичките тези години е имал директни управнически функционалности – и към разследващите, и към контраразузнавателните служби. Те по никакъв метод, в никакъв случай не са поставяли под подозрение опцията да се изпълнят разпореждания на държавното управление.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР