Няма опасност за населението, което живее в близост до язовир

...
Няма опасност за населението, което живее в близост до язовир
Коментари Харесай

След спасителна акция през нощта: Язовир Бялата чешма не застрашава Павел баня

Няма заплаха за популацията, което живее наоколо до язовир " Бялата чешма " край Павел баня. Това удостовери пред  кметът на общината Иса Бесоолу.
Припомняме, че през вчерашния ден следобяд и през цялата нощ водното оборудване, бе безусловно на сантиметри от преливане. Причина за това са мощните дъждове от последните дни и нарасналият отток на водата от намиращите се наоколо планински възвишения.

Пред нашия кореспондент градоначалникът описа още, че е алармирал виновните институции и всички са реагирали по най-бързия метод. " С четири помпи започнахме да изпускаме водата от язовира, разпоредил съм инспекции на останалите язовири в землището на община Павел баня поради дъждовете. Останалите язовири не заплашват сигурността на жителите на общината ", посочи кметът Бесоолу.

На място късно нощес бяха екоминистърът Емил Димитров, регионалният шеф на област Стара Загора Гергана Микова, както и националният представител Халил Летифов.
Градоначалникът разясни, че последователно язовирът ще бъде изтърван, като оборудването за управление на равнището на водата ще бъде почистено, с цел да се възвърне естественият воден размер. Кметът Бесоолу сподели, че този язовир е трансфериран с контракт към страната, само че към момента се чака приемно-предавателен протокол от страна на отрасловите институции. По думите му подобен е въпросът и с други водни обекти на територията на общината.

Късно нощес пред заместник-кметът Шендоан Халит съобщи, че язовирът ще се наблюдава от чиновници на общината, като това ще продължи и през идващите дни.

Преди минути интервенцията по освобождение на изпускателния кран завърши.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР