Няма общество, което да е имало просперитет, ако има разделение.

...
Няма общество, което да е имало просперитет, ако има разделение.
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ в Руен: За да има просперитет, е нужно обединение

Няма общество, което да е имало разцвет, в случай че има разделяне. Напротив, с цел да има разцвет е нужно обединяване. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Руен.

И през днешния ден идват едни и споделят: „ Гласувайте за нас, само че ние не желаеме другите “. Вече е ясно обаче, че никой независимо няма да може да направи държавно управление. Тогава накъде са тръгнали? – попита Карадайъ.

Другите пък споделят, че след 3 месеца отново ще вървим на избори. Защо тогава си пристигнал да ни искаш гласа? Това е безконтролно държание при съществуването на каскадата от рецесии в страната, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи.

Затова нашият зов в този момент е мощно да гласуваме с номер 1,  с цел да има мощно Движение за права и свободи в 48-то Народно събрание. Защото единствено Движение за права и свободи може да направи по този начин, че другите да седнат на една маса, да слагат национали цели, да разпишат стратегия и да ръководят дружно, акцентира Мустафа Карадайъ.

За да се случи това обаче на първо време би трябвало да се реши политическата рецесия, съобщи Карадайъ. Защото за превъзмогването на останалите рецесии - икономическа, енергийна, обществена, финансова, здравна, са нужни политически решения.

Този път би трябвало да решим въпроса със единодушието по национално значимите тематики, акцентира още Карадайъ. И съобщи, че на дневен ред са енергийната рецесия и обезпечаването на продоволствена сигурност и самостоятелност. Карадайъ призова  да няма разграничителни линии, а в разговор и единодушие да се излъчи устойчиво ръководство с ясни евроатлантически полезности.

Асен Василев и Кирил Петков, декларират, че няма и няма да има нито една пенсия под линията на бедността от 413 лева Днес Тристранният съвет е приел решение да предложи на Министерски съвет линията на беднотия да се вдигне на 504 лева В момента минималната пенсия за стаж и възраст е 467 лева Решението значи че хората, които я получават, ще станат от 800 000 сега - милион и половина. И те ще са под линията на бедността, съобщи общественият специалист на Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов. Той разобличи лъжите на Кирил Петков и Асен Василев за пенсиите.

В Добрич е изречена следващата неистина от бившия  министър-председател Кирил Петков - че през идващия мандат, в случай че те завоюват изборите,  минималната пенсия ще стане 900 лева За да се случи това, би трябвало да има спомагателен запас всяка година от 6 милиарда и 700 милиона лева в бюджета на Държавното публично обезпечаване. Как ще стане това, не споделят, възмути се Адемов.

Предупреждавахме какво ще стане и в  стопански, и в политически проект. Още предходната година казахме, че главният проблем ще бъде инфлацията, а това значи обедняване, уточни и финансовият специалист на Движение за права и свободи доцент Петър Чобанов, някогашен министър, на предизборна среща в Руен.  И попита какво направи властта за земеделците. Властта им подвигна осигуровките, а Движение за права и свободи обезпечи спомагателни 300 милиона, с цел да бъдат подкрепени в тази сложна обстановка, напомни Петър Чобанов. И продължи: „ Подадохме ръка и на общините като осигурихме 120 милиона за всички общини, с цел да посрещнат тези сложни интервали. ”.

Бъдете уверени, че ще работим неуморно и настоятелно, с цел да може и дребните обитаеми места и община Руен да се възползват от оперативните стратегии и от всички принадлежности които дава Европейски Съюз, сподели лидерът на бургаската листа на Движение за права и свободи Севим Али. Тръгваме на тези избори с мотото „ С Движение за права и свободи сигурност и непоклатимост “, тъй като през последните 32 години, откогато е основано Движението за права и свободи от нашия почетен ръководител доктор Ахмед Доган, постоянно сме били поръчител за сигурността, поръчител за мира и стабилността в нашата Родина България. И отсега нататък ще бъде по този начин, увери Али.

Движение за права и свободи потвърди, че опитът, експертизата и знанията са при нас, безапелационна бе Атидже Вели, евродепутат от ДПС/ ”Обнови Европа ”. България е в доста по-тежка рецесия от две години насам. Нека всички дружно да се оправим с тази рецесия, дано създадем проект с ограничения, с цел да подсигуряваме енергийната и продоволствена сигурност и самостоятелност на България, прикани тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР