Няма нужда от референдум по въпроса със смяната на времето,

...
Няма нужда от референдум по въпроса със смяната на времето,
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Няма нужда от референдум по въпроса за смяната на времето


Няма потребност от референдум по въпроса със промяната на времето, само че едно представително изследване при всички случаи би трябвало да се организира. Това съобщи в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия вицепремиерът Томислав Дончев. Той добави, че по въпроса би трябвало да се произнесат и нужните експерти и предвижда, че болшинството от българите избират лятното часово време, което да не се сменя.

Вицепремиерът разяснява, че кореспонденцията сред администрацията на хартия ще изчезне до края на годината, като само остава работа с дребните общини и институции.

Според Дончев напрежение сред институциите несъмнено има, само че не може да се приказва за война.

Война сред институциите не е хубаво да има, тъй като някой по този начин се употребява институционалната мощност на едно ведомство против друго, само че напрежение сред тях не постоянно е нездравословно да съществува, съобщи вицепремиерът Дончев. По думите му, сходно напрежение сред институциите е уредено в Конституцията, тъй като те би трябвало да се управляват. С уточнението, че не желае да влиза в ролята на консултант на президента, Дончев съобщи, че от работата на президентската институция би трябвало да се вижда резултат.

Регистър на публичните поръчки съществува сега, въпросът е по кое време ще сработи платформата за възлагане и приемане, в която всички публични поръчки да се правят в електронен тип, съобщи вицепремерът Дончев. По нея се работи, като проби на софтуера предстоят в идните дни, увери той.

Тази електронизация крие известни опасности за дребните общини и институции, които ще се затруднят. Затова тя ще се извърши на талази в границите на идната година, съобщи вицепремиерът. Първо ще се стартира от огромните, държавни институции и ще се стигне до най-малките звена. Това е една от стъпките към електронното държавно управление, добави Дончев.

Работи се по държавния орган за сигурност на пътя, като най-меката версия за него е едно консултативно тяло със мощна администрация и дребен секретариат, съобщи Томислав Дончев. По думите му, евентуално ще се избере „ по-твърд “ вид - държавна организация под Министерския съвет със чиновници, преместени от други ведомства.

В рамките на годината ще завърши процеса по подготовката на сходно звено, съобщи Дончев.

Идеята за закрепена ставка върху облагите на Красимир Каракачанов звучи добре, само че няма да е изключително ефикасна - сходен е казусът и с концепцията за диференцирана ставка на Данък добавена стойност, стартирана от левицата, съобщи вицепремиерът.

Няма потребност от референдум по въпроса със промяната на времето, само че едно представително изследване при всички случаи е нужно, съобщи Дончев. Тук би трябвало да се произнесат и лекари и експерти по енергийна успеваемост, добави той. Томислав Дончев показа, че неговото общо впечатлени е за консенсус, че болшинството в България са срещу промяната на времето и избират лятното. По думите му, още идната пролет може да е последният път, когато часовото време в България да се смени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР