Няма нито една преведена рубла за газ към днешна дата,

...
Няма нито една преведена рубла за газ към днешна дата,
Коментари Харесай

Васко Начев: Към днешна дата няма нито една преведена рубла за газ

Няма нито една преведена рубла за газ към днешна дата, разяснява пред Нова тв енергийният специалист Васко Начев.

" Вече конвертирането кой го прави и по кои сметки са спомагателни въпроси, които не са маловажни. Този въпрос би трябвало да бъде изчистен ", счита Начев. Той уточни, че е значим моментът, в който заплащането се счита за осъществено.

Иначе на няколко пъти и съветското посолство в София разясняваше на страницата си, че при новата система за разплащане, препоръчана от " Газпром ", се отварят две сметки на едно и също юридическо лице - в евро и долари и друга в рубли. Това се постанова, тъй като рублата не е конвертируема. 

“Най-хубавото нещо, което се случи е, че към този момент “Газпром ” е една от многото компании, отнасящи се за България. Тя дори е на опашката на фирмите, които се борят за пазарен дял. Само преди месец беше противоположното - потребявахме към 90% съветски газ. Европа не може напълно без съветски газ, само че на части може. Смятам, че държанието на “Газпром ” оттук насетне ще бъде друго ”, акцентира Васко Начев. По думите му интернационалните заплащания на Русия не се правят рубли.

“Потреблението на природен газ и петрол от Русия доста е спаднало ”, означи специалистът и добави, че с дейностите си по отношение на продажбата на енергоресурси Русия желае оптимално да разедини Европа. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР