Няма никакво значение кой какъв е – ако е извършил

...
Няма никакво значение кой какъв е – ако е извършил
Коментари Харесай

Бивш шеф на Следствието: Няма значение кой какъв е, никой не трябва да бъде оставян да краде

Няма никакво значение кой какъв е – в случай че е направил закононарушение, би трябвало да дава отговор пред закона. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният шеф на националната следствена работа Бойко Найденов във връзка акциите против Ветко и Маринела Арабаджиева и Миню Стайков.

Истерията дали се проверяват такива семейства или не, не е доста потребна. Когато някогашните ми сътрудници от прокуратурата намерят задоволително данни за осъществено закононарушение са длъжни да подхващат съответните ограничения. Дали и по кое време ще го създадат, зависи от материалите, които имат, съобщи Найденов.

Повдига се въпросът за големи суми, които се присвояват посредством източване на Данък добавена стойност. Тук работата е доста повече в полето на данъчните и на Икономическа полиция, уточни някогашният началник на НслС.

Доказването на едно такова закононарушение е извънредно мъчно. Задължение на прокуратурата е да събере задоволително доказателства и да убеди съда, че става въпрос за проведена незаконна група. Обикновено тези закононарушения не се проверяват от един човек, анализът е извънредно сложен, означи Найденов.

В работата на правозащитните органи има и предварителна защита. Трябва да се знае, че никой не трябва да бъде оставян да краде, акцентира Бойко Найденов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР