Няма никакво съмнение, че има сделка на премиера Бойко Борисов

...
Няма никакво съмнение, че има сделка на премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Има сделка на Борисов с Доган, задълженията са заради делата за вакъфските имоти

Няма никакво подозрение, че има договорка на премиера Бойко Борисов с Доган за опрощаване на отговорностите на Главното мюфтийство, а те са насъбрани поради правосъдните им каузи за вакъфските парцели. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия водачът на НФСБ Валери Симеонов, представен от Флагман.
„ Създава се една порочна процедура извършители на закона да не заплащат налози, като им се опрощават. Оказва се, че мантрата за национална сигурност и тези шаблонни заклинания и песнопения да няма етническо напрежение, което няма нищо общо с вероизповедението, води до едно решение, което бе взето погрешно и прокарано на първо четене “, съобщи депутатът. 

``
реклама
„ Не знам по какъв начин ще мине гласуването на второ четене, само че най-вероятно ще бъде признато, защото болшинството се дефинира в Народното събрание от ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Воля “. Затова наличието или отсъствието на Българска социалистическа партия не е значимо “, добави той.
„ Когато има нечестна договорка или деяние, се прикрива или с маската на секретност или на национална сигурност. Става въпрос за един неточен дебитор, който отдавна не си е плащал налозите “, акцентира водачът на НФСБ.

Сделката на Борисов с Доган не е в съгласие с Обединени патриоти, тъй като е ясно, че няма да бъде признато от нас, изясни той.
„ С това решение обаче страната се отхвърля от вземания, които са дължими след правосъдни каузи. Не се загатва от кое място са тези отговорности или се приказва с догадки, а Мюфтийството всяка година получава 2 млн. лв. от Турция за заплати на имамите. Основната част от дължимите 8 млн. лв. са за изгубени каузи от за вакъвските парцели “, разкри Симеонов.

„ От 2011 година до 2016 година Главното мюфтийство предяви искания за 1500 парцела, които са благосъстоятелност на страната от 1909 година Това са някогашни джамии и парцели, за които има съглашение сред България и Турция след оповестяването на Независимостта от цар Фердинанд “, напомни съпредседателят на Обединени патриоти.

Валери Симеонов: Подарихме 30 милиона на Движение за права и свободи и Ахмед Доган! Докога ще отстъпваме, господин Цветанов?
„ Турската страна се отхвърля от тези парцели и ги трансферира на страната ни преди 11о години. Естествено делата, които провокираха огромно публично напрежение, бяха изгубени от мюфтийството след решението на Висшия касационен съд през 2016 година Всички искания към тези 1500 парцела бяха отхвърлени, само че останаха правосъдните разходи и правосъдни такси. Затова мюфтийството дължи над 5 млн. лв.. Държавата би трябвало да ги получи “, акцентира патриотът.

За Историческия музей в Кърджали се дължат 100 000 лв., за Безистена в Ямбол – 190 000, за джамиите в Шумен – 95 000, за парцели в Добрич – 45 000 лв., посочи той.
„ Ако опрости отговорностите, страната ще покаже на всички нередовни данъкоплатци, че могат да си вършат каквото си желаят. След като може да мюфтийството, може същото да важи и за всеки елементарен търговец. Къде е логиката поради неиздаден касов бон, да бъде затворен магазин, а в това време Мюсюлманството да дължи милиони? “, попита депутатът. 
„ След решението на Върховен касационен съд Национална агенция за приходите завежда 140 каузи и ги печели. Въз основа на това стартира  ипотекиране и прекачване на вземанията на арбитър реализатори “, добави той.

Николай Панков: Политиците ни лъжат, Главното мюфтийство има над 30 млн. лв. доходи
„ Публичен арбитър реализатор ипотекира и продава парцел в центъра на Банкя за 900 000 лв.. Това е т.н Ислямски институт. Тези пари са трансферирани на съдията, само че към момента не ги е привел на сметката на Национална агенция за приходите. Това основава подозрение, че се изчаква решението на Народното събрание, с цел да бъдат опростени тези пари “, разяснява Валери Симеонов.
„ Главното мюфтийство има задоволително парцели, с цел да си заплати задълженията. Въобще не му би трябвало такова решение на Народното събрание “, акцентира той.
„ Главният мюфтия си разрешава постоянно да изопачава истината и да лъже. Той е наказан веднъж за 4000 лв., тъй като не са позволили чиновниците на Национална агенция за приходите в счетоводството. В следствие има обвинителен акт против него, който необичайно за какво се задържа “, съобщи водачът на НФСБ.

„ При състояние, че Главното мюфтийство е наказано и Национална агенция за приходите са извоювани делата от страната, с цел да укрие приходите от налозите, разпределя приходите на районните звена – джамийските настоятелства. Тези 400 000 лв., които българската толерантна страна всяка година дава на мюсюлманството, вместо да отидат в сметката на Главното мюфтийство, се превеждат на Добричкото “, посочи Симеонов.
“Сега внезапно се появява новият Закон за вероизповеданията и се взема решение за опрощаване на отговорностите. Това е срам за българската страна! “, акцентира той.

„ Не сме длъжни да плащаме за вероизповеданията. Може да сте безбожник, само че ви принуждават. Трябва да се промени това. В някои страни всеки взема решение за кое изповедание да заплаща пари, само че при нас не е по този начин, тъй като задачата е да се прикрие схемата на източване на българската страна от мюфтийството “, разяснява Симеонов. 
„ Премиерът е в основата на опрощаването на отговорностите. Затова прави този спектакъл, който прави с привикването на мюфтията и на патриарха, с цел да успокои публичното мнение. Той се усеща виновен и това провокира една експанзия в него “, добави депутатът.

„ В неделя моят съдружен сътрудник Бойко Борисов хвърли упреци против мен с намек, че елементарно било да дърпаш бабички по границата, а не здрави мюсюлмани. Това беше една клюка, която завъртяха някои медии, когато блокирахме границите преди изборите на 26 май през 2017 година Беше грозно от негова страна да я повтаря “, акцентира Симеонов. 
„ Една стара жена бе пристигнала да гласоподава, макар че не живее в България и за следващ път да промени вота на парламентарните избори. Тя няма морално или каквото и да било право. Имаше 50 рейса с такива хора на границата. Ние ги бяхме блокирали и те потеглиха пешком. Всички гледаха какво ще стане с тази старица. Съвсем толерантно я помолих да се върне, тъй като не можем да подсигуряваме нейната сигурност “, напомня водачът на НФСБ.
„ Този кадър обаче бе изваден и завъртян. Благодарение на блокирането на КПП-тата обаче няма втора турска партия в Народното събрание. ГЕРБ щяха да имат най-малко с 10 индивида по-малко. Всички, които се смеят и ме клеветят, че съм дърпал старица, тогава щяха да реват “, добави той.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР