Дъждове и гръмотевици около абитуриентските балове.Това се вижда от прогнозата

...
Дъждове и гръмотевици около абитуриентските балове.Това се вижда от прогнозата
Коментари Харесай

Леден душ за абитуриентските балове около 24 май обяви НИМХ

Дъждове и гръмотевици към абитуриентските балове.

Това се вижда от прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология

През нощта облачността ще е най-вече забележителна и тук-там в Югозападна България ще превалява временен дъжд. Над Лудогорието облачността ще се раздра и намалее до най-вече ясно време, а до сутринта тук-там в Източна България видимостта ще бъде понижена. Ще духа слаб вятър с източна съставния елемент.

Утре облачността ще остане най-вече забележителна и тук-там в западната половина от страната ще превалява дъжд, в обособени региони и ще прегърми. До вечерта преваляванията ще стопират. Почти без превалявания и с повече слънчеви часове ще е на изток. Максималните температури ще бъдат сред 22° и 27°.

През интервала до 26 май въздушната маса ще е неустойчива. Слънчеви часове ще има преди обяд и над източната половина от страната. Над западната половина и в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици.

В средата на седмицата има условия за обилни превалявания. През множеството дни въздушният транспорт ще е от източната четвърт, в сряда и четвъртък - краткотрайно от северозапад, когато ще проникне и студен въздух. Преобладаващите оптимални температури при започване на интервала ще бъдат сред 23° и 28°, а след сряда - сред 20° и 25°, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР