Няма никакво съмнение, че досегашните ковид вълни са ни снабдили

...
Няма никакво съмнение, че досегашните ковид вълни са ни снабдили
Коментари Харесай

Проф. Огнян Кунчев: Досегашните ковид вълни ни снабдиха с известен, но недостатъчен имунитет

Няма никакво подозрение, че досегашните коронавирус талази са ни снабдили с прочут имунитет, само че той не е задоволителен. Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria проф. Огнян Кунчев, математик от Българска академия на науките, във връзка данните за нараснала заболеваемост във Франция и упованията за нова вълна у нас.

 
Точно сега няма учредения за терзания. Но кой се тормози? Човекът, който е осведомен и гледа напред. Тази информация, която ще показва, е за хората, които гледат напред, да речем месец нататък.
„ Вълната, която имаме във Франция и в Италия, е от нов подвариант на Омикрон – BQ.1.1. В България още го няма, само че той няма да ни подмине. И пътят, по който нормално минава той, е през Германия и Австрия, с които сме доста свързани “, изясни математикът.

„ Коварното на Омикрон е, че се популяризира в големи количества, с огромна скорост. А новият подвариант се популяризира с още по-голяма скорост и съумява да изтласка другите “, добави проф. Кунчев.

Официалните данни за заболеваемостта би трябвало да се умножават по 10, защото доста хора го карат безсимптомно, уверен е той.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР