Няма никакви пречки ремонтът на военните щурмови самолети на Българската

...
Няма никакви пречки ремонтът на военните щурмови самолети на Българската
Коментари Харесай

Валентин Иванов: Няма проблем ремонтът на Су-25 да се направи в Беларус

Няма никакви спънки ремонтът на военните щурмови самолети на Българската войска Су-25 да бъде осъществен в Беларус, за което е подписан контракт. Това съобщи в предаването " Още от деня " о.р. полк. Валентин Иванов, някогашен пълководец на военно-въздушната база в Безмер.

Той изясни, че отлагането на осъществяването не се е дължало на санкционни ограничавания, а на нужда да бъде заменена банката, обслужваща контракта.

Според о.р. полк. Иванов поканата, отправена към Русия да се заеме с този тип аероплан е обвързвана с обучаването на български експерти, които в бъдеще да могат да правят поправки на машината в България.

В момента ние не разполагаме с фрагменти и лицензи за осъществяване на ремонтите.
О.р. полк. Валентин Иванов: Руските експерти би трябвало да дойдат да обучат фрагменти, само че това не би трябвало да спре контракта с Беларус.
Договорът с Беларус е за рационализация на 8 самолета, а останалите 8 - да се ремонтират в България след 2-3 години, когато завърши образованието на българските експерти. След ремонта Су-25 ще бъдат изцяло съвместими с НАТО като се планува да бъдат заменени морално остарели навигационни и радио системи. Това ще им разреши да останат на въоръжение до 2028 година и да извършат 800 часа нальот.

България е единствената страна в НАТО, която разполага със Су-25.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР