Няма никакви основания за протестите на земеделците. Неслучайно се организират

...
Няма никакви основания за протестите на земеделците. Неслучайно се организират
Коментари Харесай

Земеделците нямат основания за протести! Неслучайно се организират преди ротацията

Няма никакви учредения за митингите на земеделците. Неслучайно се провеждат преди идната ротация на кабинета. Очакваме да продължим разговора със зърнопроизводителите, с цел да уточним текста и да подпишем новия меморандум за взаимни дейности, координиран с тях.

Това съобщи Николай Денков на взаимен брифинг с министърът на земеделието и храните Кирил Вътев в Министерския съвет.



„ Подаването на годишна данъчна декларация е обвързване за всеки бизнес. Нежеланието на зърнопроизводителите да потвърдят загубите си за 2023 година е необяснимо, с цел да се възползват от предлагането на кабинета за спомагателна финансова поддръжка ”, добави Денков.

Той сподели още, че държавното управление не може да подкрепя зърнопроизводители, които е допустимо да се окажат на облага през 2023 година „ Това опонира на икономическата логичност, на разпоредбите и на правата и ползите на останалите хора в страната ”, безапелационен бе министър председателят.

Министър-председателят разгласи, че данни на Национална агенция за приходите сочат, че зърнопроизводството е измежду най-печелившите браншове през последните години. „ Земеделските стопани са получили общо над 3 милиарда лева през 2023 година европейско и национално финансиране по разнообразни стратегии и ограничения ”.

Денков посочи, че в полемика със земеделските производители са набелязани редица промени в законите.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР