Няма никакви основания да има закрито заседание, освен ако някои

...
Няма никакви основания да има закрито заседание, освен ако някои
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ се захапаха за новите изтребители

Няма никакви учредения да има закрито съвещание, в случай че някои сътрудници стартират да се вживяват в ролята на търговски сътрудници. Смятам, че диалогът е политически и би трябвало да стане ясно в каква степен Народното събрание дава отговор на въпроса съблюдават ли се законите или не. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия депутатът от "БСП за България " Таско Ерменков във връзка днешното съвещание на Народното събрание, на което се чака да бъде гласувано предлагането на кабинета за започване на договаряния със Съединени американски щати за придобиване на осем нови изтребителя F-16 без вземане предвид с предварителната финансова рамка от 1,8 милиарда лв..

Материалите, които са употребявани, са с подготовка. Бихме желали да бъде закрито съвещанието, с цел да може всички сътрудници свободно да изрязат мислите си, в това число във връзка класифицираната информация, сподели депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на Народното събрание Емил Христов. В отчета има данни, които съответните сътрудници не биха желали да бъдат разгласявани, добави той.

Колегите, в случай че могат, ще закрият съвещанието и от опозицията, уточни Ерменков.

Политиците, вземайки решение, се опират на експертизи - военно-техническата експертиза е единствено една от тези експертизи, съобщи Христов.

Трябва да държим сметка, че сме членове на Алианса и търсим стратегически сътрудник, акцентира депутатът от ГЕРБ.

Нито аз нито господин Христов се усещаме специалисти да оценим кой аероплан е добър и кой неприятен. Ние се осланяме на експертизата на военните. В момента държим в Народното събрание признатите предходната година параметри, които са със силата на закон, да продължат да бъдат годни. Притеснява ни частта от плана, в която се дава позволение на кабинета да се отклонява на тези параметри. Все едно споделяме на държавното управление: Отидете и преговаряйте без да се преценявате със закона, акцентира Таско Ерменков.

Ако забавим процеса, след няколко години ще платим доста по-висока цена. Цените порастват, би трябвало да сме гъвкави. Всяко отсрочване ще ни носи нарастване. От друга страна даваме опция на държавното управление да договаря, не можем да кажем какви условия ще реализира, само че би трябвало да му дадем този мандат. Твърдо имаме вяра, че държавното управление ще реализира най-хубавото за България. Няма нищо ужасно в тази ситуация, тъй като след договарянията договорката още веднъж ще влезе в Народното събрание, сподели оше Емил Христов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР