Няма никакви негативи и рискове от приемането на еврото. Напротив,

...
Няма никакви негативи и рискове от приемането на еврото. Напротив,
Коментари Харесай

Николай Василев: В Еврозоната никой няма да си позволи да ни ”подритва”

Няма никакви негативи и опасности от приемането на еврото. Напротив, от приемането на еврото ще имаме единствено позитиви. Когато влезем в Еврозоната никой няма да си разреши да ни ”подритва ”. Това сподели пред bTV някогашният стопански министър Николай Василев, който разяснява тематиката за влизането на България в Еврозоната.
" Първият позитив ще е стопански - в България ще дойдат доста задгранични вложения. Вторият позитив ще е, че Европейската централна банка ще надзирава българските банки. За мен най-важният позитив ще е, че България ще увеличи своя имидж и авторитет в международен мащаб. Ако някой мисли, че влизането в Еврозоната е загуба на народен суверинитет, ще му дам един образец - в този момент решенията се взимат от Германия, Франция и останалите страни в Еврозоната, а ние единствено научаваме за тях. Когато влезем в Еврозоната, ние ще седнем на една маса с тези страни и ще участваме равноправно във взимането на решения ", разгласи Василев.

" Никой и в никакъв случай не е приказвал за смяна на влутния курс. По-вероятно е инзвъзнемни да дойдат във вашето студио, в сравнение с да има смяна на валутния курс. Банки отвън Еврозоната страдат доста по-често, в сравнение с банки в Еврозоната. Никой няма да ни кара да спасяваме най-голямата немска банка, тъй като тя няма да банкрутира. Пак ще повторя, че е доста по-вероятно извънземни да кацнат на земята, в сравнение с някой да ни кара да спасяваме банки в Еврозоната. Пълни измислици са и изказванията, че българите са срещу Еврозоната, тъй като ще има двойно покачване на цените. Цифрите демонстрират ясно, че няма нито една страна, влезнала в Еврозоната, в която да има двойно покачване на цените ", безапелационен бе някогашният министър на стопанската система.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР