Няма как пенсионер да бъде глобен за това, че си

...
Няма как пенсионер да бъде глобен за това, че си
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Няма как да глобим пенсионер, защото си е купил хляб в 10:30 ч.

Няма по какъв начин пенсионер да бъде санкциониран за това, че си е купил самун в 10.30 часа. Това увери в ефира на вътрешният министър Христо Терзийски във връзка " зеления кулоар " за извършване на покупки в магазините за хората над 65 години. В момента те могат да пазарят в часовете сред 8 и 10 часа. 

Терзийски изясни, че защитата в магазина няма право да желае персонални карти. Засега няма информация за сигнали, че възрастни хора не желаят да напущат комерсиалните обекти след 10 часа. 

" Глоби ще се постановат, едвам откакто се отправени няколко предизвестия към несъмнено лице. В метрото служител на реда, в случай че види жител без маска, първо ще го прикани да си я постави. Той, в случай че има и е безкористен, ще го направи ", сподели той. 

" Заповедите на министъра на опазването на здравето са, с цел да се наложи един ред, а ние сами би трябвало да предприемем ограничения. Щом РЗИ сътвори наставление за карантина, ние би трябвало да сме задоволително виновни да ги съблюдаваме. Постоянно вършим инспекции за работното време, за спазването на карантина. От началото на месеца са издадени над 10 хиляди разпореждания за неспазване на ограниченията ", увери вътрешният министър. 

Според него ограниченията на държавното управление имат за цел да защитят живота и здравето на жителите, само че и стопанската система да не стопира, защото в страната би трябвало да се събират доходи. 

" Министерство на вътрешните работи спомага и на Спешна помощ в София. Имаме подготвеност за подпомагане с превоз и в другите регионални градове. От Столична дирекция на вътрешните работи и Групово дело " Жандармерия "  също получават сигналите на Спешна помощ. Служителите се изолират, колите са подсигурени с всичко належащо ", увери Терзийски. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР