Няма как да скрия разочарованието си от резултата от Европейския

...
Няма как да скрия разочарованието си от резултата от Европейския
Коментари Харесай

Станишев: Мога да работя с Борисов в името на България

Няма по какъв начин да скрия разочарованието си от резултата от Европейския съвет, сподели водачът на ПЕС Сергей Станишев пред БНР. " В продължение на 1 година европейските социалисти водихме борба малко по малко за смяна в Европейски Съюз и с това решение с номинацията за президент на Европейска комисия – смяната, която въплъщаваше Франс Тимерманс.

" Франс Тимерманс беше единственият, който имаше действителна политическа идея, платформа какво да прави Европейски Съюз, по какъв начин да работи Европейска комисия, с ясни цели в посока обществена Европа, стабилно развиване с аспектите, които са и обществени, и екологични, върховенството на закона, либералност на Европейски Съюз.

Станишев счита, че е имало голям напън върху Съвета – и от публичното мнение, и от медиите, и това е изиграло отрицателна роля – до приемането на слаба кандидатура за президент на Комисията (избора на ръководител на Европейската комисия – Урсула фон дер Лайен) – човек, който никой не познава на европейско равнище, ние не знаем какви са нейните визии и цели за Европа. За мен въпросът не е решен, както и за групата на социалистите – реакцията е остра и отрицателна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР