Няма как да не се вълнуваш, когато в ръцете си

...
Няма как да не се вълнуваш, когато в ръцете си
Коментари Харесай

Asus ROG Phone 7 Ultimate – най-мощният смартфон за геймъри, който сме виждали

Няма по какъв начин да не се вълнуваш, когато в ръцете си хванеш сходен артикул. Новият Asus ROG Phone 7 Ultimate, който имахме опция да използваме няколко седмици, директно след неговото показване няма по какъв начин да ви остави безразлични. Особено в случай че сте нърд, гийк, или както желаете го наричайте – в случай че обичате яките технологии. Да, съгласно някои цената му от близо 3000 лева е прекомерно висока. Не можем да пропуснем да кажем обаче, че към този момент има задоволително модели, които костват толкоз, а не мога да имат искания за такива геймърски модел.

Въпреки, че геймърските телефони не са оригиналност на пазара – в действителност те са повече от всеки път, като Asus ROG, Redmagic и Black Shark са все марки, отдадени на устройства, насочени към игрите. Asus ROG може и да усеща конкуренцията от най-хубавите геймърски телефони, само че остава водач на пазара и не е забавила двугодишния цикъл на стартиране на своите ROG телефони.

След потреблението си на върховия модел ROG Phone 7 Ultimate несъмнено съм доста впечатлен. Това е колосален телефон с най-съвременни технологии за екрана, функционалности за изстудяване и софтуерни добавки, които да задоволят и най-претенциозните геймъри.

Ако желаете телефон, който ще ви завладее с външния си тип и мощност, както и с безупречно възпроизвеждане на всички обичани игри за Android, тогава всичко, което ви е належащо, стига несъмнено да влиза във вашия бюджет и точно високата цена може да се окаже проблем за този телефон.

Дизайн и направа

Или ще харесате, или ще намразите външния тип на ROG Phone 7 Ultimate. Мислех, че ще го намразя, колкото и да съм драговолно с естетиката на актуалните геймъри. За моя огромна изненада, след няколко седмици с телефона в джоба ми той ми хареса. Въпреки че елементарният ROG Phone 7се предлага в черно или бяло, Ultimate изданието, което прегледах, се предлага единствено в матово бяло. Усещането е ужасно, не се виждат безусловно никакви пръстови отпечатъци и е надалеч за предпочитане пред гланцираното покритие на толкоз доста други смарт телефони.

Далеч не е елементарен, гърбът е пресечен от съразмерен дизайн, пречупен през тройните камери, както и двете извънземни допълнения от дребна LED лента на екрана и черен похлупак. Това е по този начин нареченият AeroActive Portal – отвор за изстудяване, който се отваря автоматизирано, когато включеният в комплекта вентилатор AeroActive Cooler 7 е прикован към телефона.

На хартия това звучи адскии гийк! Но аз се забавлявах да видя по какъв начин всичко това работи. То е крещящо, само че е добре премислено и наподобява приключено. Качеството на направата е чудесно, с двуцветно бяло на гърба с марката ROG и няколко сини акцента върху бутона за включване, обектива на камерата и тавата за SIM картата.

Страните са заоблени и има два USB-C врата – един вляво на дъното, тъй че по-малко да пречи при пейзажен гейминг, и различен на левия борд, с цел да се прикрепи и зареди вентилатора AeroActive.

С всички тези портове и отвори телефонът е резистентен единствено на вода и прахуляк по IP54, тъй че няма да оцелее при потапяне. Освен това ще потъне бързо с тегло 239 g.

Екран и високоговорители

Екранът е плосък, както бихте се надявали за телефон за игри. Има дебела рамка в горната и долната част, което значи, че няма разрез или отрезка в екрана, а също така има защо да се хванете, до момента в който играете в пейзаж. Екранът с диагонал 6,78 инча е извънредно изострен AMOLED с променлива периодичност на освежаване 165 Hz. Той е сертифициран за HDR10+, има бляскавост до 1000 нита и висока периодичност на дискретизация при допиране 720Hz.

Това не е най-яркият екран, което забелязах, когато го използвах като телефон, само че когато играех при множеството светлини, нямах недоволства. Той е с добър размер и телефонът се усеща като поглъщащ, с цел да се играят игри на него за дълги интервали от време.

Забелязах и покритието, което Asus е сложил върху повърхността на екрана „ за понижаване на триенето при изпотяване на ръцете “. Ех. То обаче работи чудесно, палците ми се плъзгат по екрана от Gorilla Glass Victus макар лепкавостта на половинчасовата сесия на Call of Duty.

Цветната PMOLED лента на гърба на телефона е с естетическа цел и може да бъде изключена, макар че демонстрира цветни знаци за вести, в случай че оставите телефона с лицето надолу. Можете да го изключите, с цел да пестите сила.

Двойните високоговорители, ситуирани начело, са най-хубавите, които в миналото съм чувал в телефон. Звукът им е цялостен и бумтящ, което спомага за още по-голямо потапяне в геймплея. Бях в действителност замаян какъв брой положителни са при първото потребление.

Спецификации и продуктивност

ROG Phone 7 Ultimate има чипсет Snapdragon 8 Gen 2, най-мощният от арсенала на Qualcomm все още на стартирането на телефона на пазара през април 2023 година Телефони като Galaxy S23 Ultra и OnePlus 11 също употребяват този чипсет, само че комбинацията от спомагателни, ненапълно OTT спецификации на ROG Phone го изтласква над тези телефони във връзка с суровата продуктивност и опциите за игри.

Въпреки надграждането на чипа, спецификациите другояче са извънредно сходни с тези на ROG Phone 6 Pro и ROG Phone 6D Ultimate, тъй че стъпката нагоре по потомство е доста минимална. Телефонът разполага с 16 GB LPDDR5X RAM и 512 GB бърза UFS 4.0 памет, като и двете са на върха на класацията. С графичния процесор Qualcomm Adreno 740 устройството лети.

Изиграх няколко взискателни игрови заглавия на ROG Phone 7 Ultimate и се сблъсках с безупречна продуктивност. Графично интензивните Call of Duty Mobile, Asphalt 9, Genshin Impact и FIFA Mobile от време на време могат да доведат до застой хардуера на телефона, само че не и този телефон.

Това значи, че и в метрото е добре да разбиете няколко рунда на Mario Run или Might Doom. Asus включва и своя натоварен, само че като цяло отличен програмен продукт Game Genie, който ви разрешава да изключвате известията, до момента в който играете, да регулирате честотата на освежаване на екрана и куп други настройки, с цел да извършите гейминг преживяването свое.

В кутията са включени калъф с щипка и AeroActive Cooler 7 – аксесоар с вентилатор, който се зарежда от страничния USB-C порт на телефона. Това може и да е ненужно за някои, само че ми хареса да го употребявам. Дизайнът е образован, като са добавени четири физически бутона, които можете да програмирате за съответни придвижвания в игрите, в комбиниране с сензитивните на досег бутони за задействане на рамото в десния завършек на устройството.

След малко образование за пригаждане на метода, по който държите обемистото създание, то усъвършенства точността ми на пукотевица в Call of Duty, само че за по-прости игри е ненужно да има повече бутони. Но може да желаете да го закрепите, с цел да охладите телефона, защото той в действителност се нагрява поради натоварванията, на които е подложена системата при продължителни игрови сесии.

Asus твърди, че е подобрила площта на парната камера в телефона, а софтуерът ми се стори задоволително интелигентен, с цел да избере кое от четирите равнища да зададе на вентилатора. За да достигнете най-високото равнище „ Frosted “, би трябвало да свържете зарядното устройство в комплекта към охладителя, защото то се нуждае от повече сила, в сравнение с телефонът може да обезпечи.

Софтуер и актуализации

Освен Game Genie, приложението Armory Crate на Asus е отличен метод за достъп до игри и наблюдаване на продуктивността на системата. Можете да отчитате температурите на CPU и GPU, да виждате потреблението на паметта и съхранението, да променяте режимите на продуктивност, режимите на изстудяване AeroActive Cooler и настройките за задействане на рамото.

Нивото на надзор е необикновено, като ви разрешава да изберете в кой режим на продуктивност желаете да се започват избрани игри, с цел да сте сигурни, че работят добре.

Той даже знае да започва игри от категория ААА в „ X-Mode “, с цел да увеличи продуктивността, до момента в който по-простите аркадни игри са авансово заложени с по-балансирани настройки. Вниманието към детайлите е поразително и ще се изгубите в вариантите.

Телефонът се доставя с Android 13 и Asus дава обещание две актуализации на операционната система до Android 14 и 15, само че и четири години актуализации на сигурността, което значи, че ще бъде обновен до 2027 година

Можете да употребявате телефона с ROG UI или Zen UI – първият е несъмнено геймърска естетическа тематика с RGB-подобни светкавици, фърк цветове и стилизирани икони, а вторият е елементарният програмен продукт на Asus за смарт телефони, който ще намерите в Zenfone 9. Можете да смесвате и съчетавате избрани стилове и от двете, правилни на идеалите за персонализация на телефона.

   Камера и видео

Това е телефон за игри, тъй че камерите не са мощната му страна. Основният 50Mp датчик е Sony IMX766, същият, който се намира в Oppo Find X3 Pro от 2021 година Това никога не е неприятен датчик, само че фактът, че съществува от две години, демонстрира, че Asus е икономисал малко тук.

Той прави страхотни ясни фотоси с положителни елементи на дневна светлина и има допустим нощен режим, който оказва помощ за опазване на фокуса и по-доброто осветление на фотоси при слаба светлина. Можете да получите изображения без загуби 2 пъти със зуум, само че тук няма обектив с оптично нарастване.

По-малко впечатляващ е ултраширокият 13 Мп, който към момента улавя положителни елементи в центъра на фрагмента, само че разтяга изображението в краищата. Макрокамерата с резолюция 8 Мп ми оказа помощ да схвана какъв брой мръсна е клавиатурата на моя MacBook, само че изкривява, в случай че е по-близо от 4 см.

Отпред е ситуирана способна 32Mp селфи камера, която е предопределена на първо място за игри и видео стрийминг, само че разделя фотосите до 8Mp, с цел да прави не изключително положителни селфита или групови фотоси.

Батерия и зареждане

Asus вкарва 6000mAh батерия в ROG Phone 7 Ultimate, като има две обособени 3000mAh кафези. Тази обща стойност е с 1000mAh по-голяма от тази в Galaxy S23 Ultra, само че е нужна, като се има поради, че Asus чака хората, които го купуват, да работят с игри, изискващи доста сила през множеството време.

Ако не играете игри, ще изкарате умерено два дни с едно зареждане. При запалени игри и зареждане на телефона с аксесоар за вентилатори, ще се изтощите бързо и ще би трябвало да презаредите в средата на деня или сигурно в точния момент за идващия ден.

Зареждането е относително бързо, за благополучие. Включеното в комплекта зарядно устройство зарежда телефона с 65 W, като при моя тест върна 72 % от батерията за половин час. Няма обаче алтернатива за безжично зареждане.

Цена и наличност

Цената на Asus ROG Phone 7 Ultimate е 2739 лева сега на написване на публикацията в Ardes.bg. Можете да го закупите и от други места, само че не открих по-добра цена от тази. Това обаче прави най-скъпият геймърски телефон, който можете да закупите, дружно с миналогодишния ROG Phone 6D Ultimate. Asus пусна на пазара и елементарен ROG Phone 7 през април 2023 година за по-малко пари само че нямаме визия къде може да се откри у нас.

Сравнението обаче демонстрира, че iPhone 14 Pro Max коства толкоз, само че на тази цена има единствено 128 GB памет, до момента в който Galaxy S23 Ultra коства малко повече и ви обезпечава 256 GB. Така, че в случай че сте геймър – несъмнено си заслужава.

В последна сметка

Asus ROG Phone 7 Ultimate е тъкмо това: най-хубавият геймърски телефон. Той разполага с най-хубавите спецификации, великолепен екран, задоволително огромна батерия, с цел да се оправи с игрите, които играе, и най-персонализираните софтуерни настройки, които в миналото съм виждал в телефон.

За всички тези характерности плащате доста, като цената е сходна на тази на най-скъпите смарт телефони на Apple и Samsung. Но този телефон се предлага с 512 GB памет и аксесоар за зарядно устройство и охлаждащ вентилатор в кутията, тъй че в случай че сте хардкор мобилен геймър, Asus най-малко няма да пести от екстрите.

Това обаче е огромен и тежък телефон, а дизайнът му е фрапантен и би трябвало да се запитате дали в действителност се нуждаете от цялата му мощ. Четиригодишните актуализации на сигурността на Asus са задоволително положителни, с цел да препоръчам на драго сърце този телефон, само че има и по-евтини разновидности, в случай че не се нуждаете от нещо чак толкоз свръхмодерно.

Плюсове
    Феноменална производителност     Смел неповторим дизайн     Аксесоар за изстудяване в кутията
Минуси
    Огромен     Тежък     Скъп

Спецификации
    Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2     Android 13 (ROG UI и Zen UI)     6,78-инчов 165Hz AMOLED дисплей     Qualcomm Adreno 740     16 GB LPDDR5X RAM     512GB UFS 4.0 за съхранение     Камери:

50Mp главен датчик

13Mp ултраширок датчик

8Mp макросензор

32Mp челен датчик

    Wi-Fi 6E (готов за Wi-Fi 7)     Двойна SIM карта с двоен режим на готовност     Bluetooth 5.3     Батерия 6000 mAh     65W кабелно зареждане     173 x 77 x 10,3 мм     239g
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР