Няма как да искаме 01.01.2025 година да влезем в еврозоната.

...
Няма как да искаме 01.01.2025 година да влезем в еврозоната.
Коментари Харесай

Каримански иска европейски одит на данните на НСИ

Няма по какъв начин да желаеме 01.01.2025 година да влезем в еврозоната . Отделно на това Любомир Каримански, някогашен народен представител от Има Такъв Народ и консултант към МФ при служебното държавно управление на Румен Радев,  желае да бъде изработен одит на данните на Национален статистически институт за България . Одит би трябвало да бъде изработен – европейски и интернационален, уточни в студиото на Нова телевизия Каримански.

Той сподели първо, че  има мощни подозрения в повишаването на цифрата на Брутният вътрешен продукт,  но след това добави – „ не се колебая, а желая да бъдат доказани, че са истина „. Неговото подозрение се базира от разминаването сред данните на статистиката и новосъздадения Център за разбори и прогнози към Министерство на финансите.

Любомир Каримански напомни и гръцкия сюжет , където се оказа, че данните са били умишлено подправени. Притеснява ме дали в България няма да има един гръцки сюжети – някой от данните за Брутният вътрешен продукт, за налози, за разноските на страната – имам подозрения за тези данни, сподели той.

Иначе Каримански е  песимистичен за участието ни в еврозоната от 2025 г ., защото не изпълняваме критерия за участие с инфлацията, макар упоритостта на държавното управление да я овладее в допустимите правила до края на годината. Също по този начин не мисли, че е допустимо и еврозоната да си промени практиката и страна да бъде приета  от средата на някоя календарна година , каквато концепция бил чул от държавното управление Денков/Габриел.

Така или иначе  стопанската система ни няма да бъде повлияна приемането ни в Шенген  по въздух и море, тъй че не се чака катурване на трендовете от този развой, изясни Любомир Каримански.

https://news.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР