Няма как да има стабилно редовно правителство, заяви пред журналисти

...
Няма как да има стабилно редовно правителство, заяви пред журналисти
Коментари Харесай

Костадинов: Няма как да има стабилно редовно правителство

Няма по какъв начин да има устойчиво постоянно държавно управление, съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

„ Да кажем, че хипотетично има опция да се сформира подобен кабинет, само че той ще включва взаимно отричащи се партии, които няма по какъв начин да основат устойчиво държавно управление. Не разбирам какъв е този неуморен напор непременно да се сформира държавно управление “, разяснява Костадинов.

Според него даже и да се стигне до съставянето на постоянен кабинет, той би могъл да докара до отрицателни последствия за България. „ Видяхме какво се случи предния път, когато се сформира следващият евроатлантически бълвоч от четирите партии “, сподели водачът на „ Възраждане “. Според Костадинов поредицата от избори не водят до задълбочаване на политическата рецесия. „ Във всеки учебник по политология написа тъкмо противоположното, че изборите позволяват политическата рецесия “, сподели той.

Костадинов разяснява диалозите, които оповестеният кандидат-премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел води с парламентарно показаните обединения, без тази на „ Възраждане “. „ Спести ни един общителен отвод “, съобщи той. Според Костадинов във водените диалози би трябвало да има държавническо мислене, каквото, съгласно него, в актуалната обстановка отсъства.

Мария Габриел беседва през вчерашния ден поредно с представители на Движение за права и свободи, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ ИТН “ по тематики, засягащи дневния ред на обществото и опцията за поддръжка на държавно управление, което да изведе България от политическата рецесия. Очаква се среща и с представители на „ Продължаваме промяната “ – Демократична България “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР