Няма как без една от традиционните сили да се състави

...
Няма как без една от традиционните сили да се състави
Коментари Харесай

Политолог каза кой ще изяде вота на всички

Няма по какъв начин без една от обичайните сили да се сформира държавно управление – както в сегашния миг, по този начин и след изборите наесен. Новите обединения би трябвало да изберат сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Най-рационално е това да бъде Българска социалистическа партия. Тази позиция изрази в изявление за БНР Ивайло Динев, политолог, лекар по политически науки от университета „ Св. Анна “ в Пиза.

„ Няма какво да се лъжем – една от тези обичайни сили, трите, би трябвало да бъде част от формирането на парламентарно мнозинство и намирането на консенсус и новите политически обединения би трябвало да срещнат тази действителност, да я изговорят пред своите гласоподаватели, а не да вземат решения, които са тяснопартийни – няма да се коалираме с никого, няма да търсим съглашение с никого. “

Важно е новите обединения да изберат кои са главните им червени линии, съобщи политологът. По думите му, в случай че допреди няколко месеца главен техен конкурент са били ГЕРБ и предходният модел на ръководство, то в последните седмици критиките и офанзивите са били посред им.

Запитан обрисуват ли се нови играчи в идната предизборна акция Ивайло Динев акцентира, че ако се появи нов план с присъединяване на служебни министри или служебни министри отидат в сегашни политически планове, това би трансформирало радикално политическата настройка.

„ Това е несъмнено. Вследствие на огромната поддръжка към служебния кабинет те, в случай че дадат своята поддръжка или станат част от сегашен или нов политически план, това ще промени конфигурацията и към този момент ще приказваме за напълно друга обстановка. “

Подобна нова групировка би „ изяла “ огромна част от вота освен на протестните партии, само че и на част от обичайните сили и би била свръхпобедител, разяснява Ивайло Динев в предаването „ Преди всички “.

„ Единият вид някак не се получава, само че се споделя, че може и да се получи – намирането на съглашение сред огромна част от политическите сили. Другият вид е да се появи нов политически индивид, който в това самоизяждане, на битка всеки против всеки, той просто да унищожи това преходно положение и да вземе огромна част от вота.

Ако се появи подобен и той бива доста известен, с доста известни персони в него, той би бил новият свръхпобедител, новият хегемон в нашата политическа система. И третият вид, който е най-неприятният – в случай че продължи тази неустойчивост и тази битка на всеки против всеки, трендовете да тръгнат от търсене на смяна, към търсенето на властническо ръководство, търсенето на мощна ръка, която да даде ред и непоклатимост. “

Само в един от тези сюжети новите, така наречен протестни партии печелят – търсенето на консенсус, безапелационен е политологът. Според него те или нямат дълготрайна тактика, или тя е неправилна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР