Няма изненада в това, че Ангела Меркел няма да се

...
Няма изненада в това, че Ангела Меркел няма да се
Коментари Харесай

Светослав Малинов: Меркел има голямо бъдеще в европейската политика, стига да поиска

Няма изненада в това, че Ангела Меркел няма да се кандидатира повече за канцлер и напуща немската политика. Казвам немската, ще се въздържа да кажа политиката въобще, защото има едно европейско измерение, за което Ангела Меркел има огромно бъдеще, стига да изиска. Изненадата е, че реши да го направи на този доста ранен стадий. Очевидно е, че изборите в Бавария и в Хесен са ускорили този развой. Но концепцията, че ще стартира едно планувано евакуиране на Ангела Меркел, с задоволително време за новия - уверен съм - канцлер на Германия да бъде квалифициран в Християндемократическия съюз, се роди още при основаването на това държавно управление, което всички виждаха, че не е известно, разяснява пред OFFNews.bg евродепутатът от ЕНП/ДСБ Светослав Малинов.
 Меркел: Това е последният ми мандат като канцлер, отдръпвам се през 2021 година  Съдбовен миг за Меркел
Очевидно е, че след изборите в Бавария и в Хесен известността на огромната коалиция е доста ниска. Втори път огромна коалиция в една страна като Германия няма по какъв начин да докара до напредък. Това, че социалдемократите губят доста повече изобщо не е съображение християндемократите да се усещат добре - просто тъй като губят по-малко. В немската политика критериите са разнообразни. И сега, в който се вижда, че не носиш доверие и не усилваш доверието, какво става с съперниците ти е ирелевантно, сподели Малинов.

Според него  " огромната коалиция в Германия по принцип е сложна структура, тя сплотява двете най-големи партии, които имат много разнообразни концепции за доста неща и компромисите постоянно отблъскват част от гласоподавателите. Втори път огромна коалиция беше безусловно несъмнено, че тя няма да въодушеви никого. За множеството наблюдаващи сега, в който пропадна първичният план за коалиция с либералите и зелените, беше ясно, че престижът на Меркел няма по какъв начин да върви нагоре. Второто държавно управление по същата формула е главната причина за всичко, което виждаме сега. "

Светослав Малинов е на мнение, че второто издание на огромната коалиция е сериозно за ХДС, най-голямата партия, без да я притиска до стената, а е съсипващо за социалдемократите.

Откровено казано: тези, които имат огромни политически сърца, по-добре да съчувстват на социалдемократите. Там нещата наподобяват доста зле. А те са втората по величина мощ. И ще останат, без значение че в някои провинции ще станат трета, сподели българският евродепутат. 

Нищо чудно Ангела Меркел да ни наподобява друга след две-три години. При всички положения обаче тя няма да взе участие в разпределението на позициите на тези евроизбори и директно след тях, това се схваща. Какво ще стане обаче 2024-2025 година никой сега не може да каже, разяснява още Светослав Малинов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР