Няма изненада в посланието на протестиращите в страната. България създаде

...
Няма изненада в посланието на протестиращите в страната. България създаде
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Не се готвим за предсрочни избори

Няма изненада в посланието на протестиращите в страната. България сътвори своята протестна просвета, може би от 2011-та насам. В това отношение, значително, това е нашият еквивалент на 60-те години в Западна Европа, когато младите и будни хора стачкуваха и желаеха промяна на системата, без да знаят каква система желаят. Предизвикателството пред ръководството е да уцели духа и да усети казуса, с цел да стартира смяната.

Това сподели за предаването „ Неделя 150 “ по „ Хоризонт “ Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация - заместител ръководител на парламентарната група на „ Обединените патриоти “. Протестът е резистентен и не е против ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ уверен е той:

„ Според мен е естествено, че ръководството би трябвало да направи своите корекции и мисля, че се стремим това да се получи. Основното, което би трябвало да се намерения, е до каква степен сензитивно е ръководството към проблемите на хората, до каква степен интерактивно е. Разговорът е доста огромен, тъй като изисква доста промени и доста форми на взаимоотношение сред гражданското общество и ръководството, които занапред започваме да приказваме и да мислим. На микрониво става дума за настоящи проблеми на хората, които в България са свързани с беднотия “.

Повишаването на стандарта обаче е съществена причина „ Обединени патриоти “ да са в ръководството, посочи Веселинов:

„ Грешката на българския преход, която е в неговия произход, е, че България може да бъде конкурентна с евтината си работна ръка. На тази берем плодовете в този момент “.

Веселинов напомни, че и банкрутите на страната в предишното са причина за икономическото положение сега. По мотив разтърсванията в „ дребната коалиция “, той съобщи:

„ Ако продължи, просто е ясно, че дребната коалиция няма да съществува. Ако няма своите ясни идейни учредения в сегашното и надлежно - съответни цели, които да преследваме, свързани с тях, сходен съюз би бил някакъв фалш, би бил просто обслужване на партии ползи “.

Според Веселинов, останалите обединения в „ Обединени патриоти “ нямат „ фундаментални идейни разлики “ с сътрудниците си от „ Атака “:

„ Въпросът е да бъдем в дейно политическо взаимодействе. Това е пробата, който би трябвало издържим в, примерно, идващия месец, с цел да забележим има ли бъдеще обединението. Това е моето виждане, несъмнено “.

Сидеров е обяснил, че настояването му за оставка на Красимир Каракачанов от поста вицепремиер не е било поради негативна оценка за работата му, а поради това, че хората в изпълнителната власт са изложени на офанзиви и това би нанесло вреди на обединението:

„ Неговото мнение беше за това, че излизането от изпълнителната власт на водачите на корицата ще пристигна до благоприятни условия за по-наситена работа в Народното събрание и надлежно за по-позитивен облик на обединението, само че и двете обединения, с изключение на Атака, не приехме тази теза, тъй като подобен мач сме играли в предходното ръководство - бяхме подкрепящи ръководството без да бъдем в него и лостовете да променим нещата са много лимитирани “.

Работата, която се случва в Министерство на защитата, е „ на един извънредно необятен фронт “ посочи той и съобщи, че има освен повишение на приходите в областта на защитата, само че и „ смяна на философията в целия бранш “, а в процедурите за рационализация на армията няма закъснение:

„ Не се готвим за предварителни избори. За нас първите вероятни избори са европейските. Освен това, самоцелното говорене за предварителни избори обслужва само неустойчивостта в страната “.

Веселинов съобщи, че пред него не е воден диалог водачът на „ Атака “ Волен Сидеров да води евродепутатската листа на „ Обединените патриоти “. Идеята на евродепутата Ангел Джамбазки листата да бъде формирана след вътрешни избори в обединението той оцени като „ един положителен вид “:

„ Ние имаме интерес първо, считам, да тушираме най-сетне това напрежение ида се забележим дружно на избори. Всъщност това, което Вътрешна македонска революционна организация може би 12-а година се опита да постигнете – обединяване на всички патриотични сили - се случило и в този момент някакви междуличностни комплицирани връзки не би следвало да са казуса и да провалят тази огромна концепция. Първо, ние желаеме да сме дружно и, второ, желаеме да реализираме един добър резултат “.

Добър резултат на евроизборите е „ трети в крайното класиране или най-малко да е близо до трети “ и най-малко две места в европарламента.

Оставката на Валери Симеонов като вицепремиер, съгласно Веселинов е била „ верен ход, въпреки и леко просрочен “. Наследникът на поста - Марияна Николова има сериозен административен опит, оцени той.

„ Мнозинството е налично и то е стабилно “ съобщи политикът, откакто беше запитан дали Веселин Марешки и партия „ Воля “ ще имат основната роля за обезпечаване на болшинство в Народно събрание. Той отхвърли „ Атака “ да не е част от това болшинство.

Първата непосредствена задача пред “Обединени патриоти “ съгласно него еда трансформират несправедливото като % нарастване на налога върху старите коли:

„ Не можем да таксуваме с екологична съставния елемент най-нецапащите коли, каквито са тези на газ, примерно. Не можем да не се съобразяваме и с екологичността на хибридните мотори “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР