Няма единна позиция за пълно ембарго на вноса на петрол

...
Няма единна позиция за пълно ембарго на вноса на петрол
Коментари Харесай

Няма единна европейска позиция за пълно ембарго на вноса на петрол от Русия

Няма единна позиция за цялостно ембарго на вноса на нефт от Русия на днешните съвещания на министрите на външните работи и на защитата на Европейски Съюз в Брюксел, заяви министърът на външните работи Теодора Генчовска:

„ Няма единна позиция! Знаете, че България не поддържа този вид наказания на този стадий. Обсъждани са наказания също във връзка с олигарси, изкарване на всички банки от системата SWIFT. Общо-взето знаете насоките в които глобите към този момент вървят. Няма конкретика още. Подозирам че до края на седмицата сътрудниците ще влязат в елементи на полемиката, с цел да могат нашите водачи да вземат решение “.

България няма да доставя боеприпаси на Украйна, удостовери министърът на защитата Драгомир Заков-

„ По отношение на мунициите, вие знаете доста добре, че министърът на защитата не може да подарява, не може да дава самичък. Трябва да има решение! Ако ме питате дали би трябвало, ще отговоря може би не като министър на защитата, а като кариерен посланик. Когато една против една страна има военна експанзия, несъмнено, тя има право да се пази. Оттук нататък всяка обособена страна взема решение по какъв начин ще оказва помощ, по какъв метод и с какви средства “

На днешния джъмбо Съвет е признат новия стратегически компас на Европейски Съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР