Няма достатъчно програмисти не само в България, но и в

...
Няма достатъчно програмисти не само в България, но и в
Коментари Харесай

Налице е недостиг на програмисти както в България, така и по света

Няма задоволително програмисти освен в България, само че и в международен мащаб. Ако имаше задоволително програмисти, нямаше да сме очевидци на такова голямо търсене. Това сподели Милко Костурков, уредник на Bulgaria PHP Conference 2019, в предаването UpDate с водещ Елена Кирилова.
"В момента доста хора се насочват към тази специалност. Въпреки че е комплицирана като материя, навлизането в нея е доста налично, защото има разнообразни материали в интернет ".
"PHP към този момент е един много одобрен език. Има лек злост към PHP, който идва от ранните години на езика, когато той не беше доста добре изработен ", разяснява още Милко Костурков.
Той изясни, че през последните 10 години хората, които се занимават с създаването на PHP, са определили езика като доста сериозен и че ще продължи да се развива.
По думите му езикът върви в извънредно добра посока.
"В момента се следи в общността, която следи развиването му, разцепление. То е на две течения. Има хора, които желаят да махнат всичко остаряло като дизайн. Други споделят, че това не може да се случи, тъй като има остарели уеб сайтове, които разчитат на това и работят на PHP ".
Костурков е уверен, че съответният език за програмиране върви напред и скоро няма да се види неговия край.
"Изказванията за края на PHP идват от по-млади програмисти, които се сблъскват с нещо по-модерно. В момента PHP света е уталожен ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР