"Няма досега президент на България, който, назначавайки служебно правителство, да

...
"Няма досега президент на България, който, назначавайки служебно правителство, да
Коментари Харесай

Проф. Лилков насмете Петков/Василев: И двамата са нарушили закона, защото...

"Няма до момента президент на България, който, назначавайки служебно държавно управление, да го е трансформирал в свое държавно управление. Това не е длъжностен кабинет, това е кабинет на Радев, който би трябвало персонално да обслужи неговите ползи. Този кабинет се държи по метод, по който до момента не се е държал никой кабинет. Той дава приоритет на напълно други задания, а не да приготви изборите през есента. Този кабинет дава знак по какъв начин би трябвало да наподобява кабинета след изборите ". Това разяснява особено за „ Антени “ едно от знаковите лица на Съюз на демократичните сили от 90-не години и някогашен общински консултант Вили Лилков, написа

Той е един от учредителите на Демократи за мощна България, зам.-председател на СОС, а в този момент е в инициативния комитет по издигането на кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент на България.

Чухме обясненията на някогашния длъжностен министър на финансите и един от двамата водачи на незабавно образуваната партия „ Продължаваме промяната “ Асен Василев за изнесената от „ Труд “ информация, че е . Вероятно с цел да се смекчи ударът върху посочилите се „ честни “, бе извадено името на Николай Младенов, обвързван с ГЕРБ и който бе спряган и за кандидат-президент.

Знае се, че офшорните зони са законни, само че не е загадка, че „ данъчният парадайс “, каквото е другото им име, постоянно служи за укриване на налози. По съответния проблем за офшорките на политиците проф. Вили Лилков разяснява: „ Аз считам, че изнесеното за офшорката на Асен Василев е истина, само че би трябвало да се ревизира по кое време той е прекратил активността си. Собствеността на офшорни компании и присъединяване в тях, както и наличните средства в сходни компании или в банки в чужбина, също би трябвало да се заявява от обществени лица, които се занимават с политика.

Въпросът е дали Асен Василев е заявил, че е притежател на офшорка, когато е станал министър. Защото в този момент той дава някакви пояснения, че е прекратил присъединяване си в офшорката. За другия притежател на офшорка Николай Младенов е известно, че компанията няма активност, без принос. Той я е напуснал, когато е влезнал в политиката и за един къс интервал е почнал съвещания за активност, само че е получил предопределение в Организация на обединените нации, като единствено е поддържал регистрацията й с по 600 евро годишно.

При Асен Василев обаче компанията е дейна. И се получава обстановка, също като при другия някогашен длъжностен министър. И двамата в действителност са нарушили закона, в случай че не са заявили настояща компания – при единия, и двойно поданство – при другия. Става дума за интервала, когато стават министри “, разяснява Вили Лилков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР