Няма договорка за външно министерство. Фиджи, Самоа и Катар са

...
Няма договорка за външно министерство. Фиджи, Самоа и Катар са
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Няма договорка за МВнР. Ако ГЕРБ иска министър, сменяме Калин Стоянов

Няма сделка за външно министерство. Фиджи, Самоа и Катар са единствените страни, които съвместяват позициите на министър председател и външен министър. Няма европейска страна, която си разрешава сходно нещо.


Това съобщи Лена Бориславова, част от Изпълнителния съвет на „ Продължаваме промяната “, пред Нова телевизия тази заран.

Бориславова на няколко пъти акцентира, че подписано съглашение за Министерство на външните работи няма, без значение, че в управническата стратегия е ясно записано, че акад. Николай Денков след ротацията става вицепремиер и министър на образованието. Политическа партия обаче упорстват той да оглави Министерство на външните работи.

ГЕРБ имат всички регулатори и цялата държавна администрация, която не може да бъде заменена за секунда. Във всяка регионална администрация имат най-малко един заместител, в случай че не шеф, означи Лена Бориславова и съобщи:

Ако ГЕРБ настояват, че нямат министър, да сменим Калин Стоянов.

Тя дефинира като неработещо решение съвместителството на министър председател и външен министър.

С „ обществено вайкане “, ГЕРБ целят нови избори – на национално и на локално равнище, сподели още Бориславова, визирайки София.

Ако зависи от нас, няма да се стигне до избори, съобщи тя.

Лена Бориславова акцентира, че за Политическа партия ръководството не е непременно.

Ние ще желаяме от Националния съвет мандат за поддръжка за кабинета на ГЕРБ с минимални промени. Взехме си урока от Десислава Атанасова за Конституционен съд, акцентира още Бориславова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР