Няма данни за възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и

...
Няма данни за възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и
Коментари Харесай

Екоминистерството: Няма данни за аварийни ситуации по язовирните стени

Няма данни за зародили спешни обстановки по язовирните стени и оборудванията към тях. Това оповестиха от министерството на околната среда и водите, представени от Българска телеграфна агенция.

Комплексните и значими язовири са в положително техническо положение. Разполагат със свободни размери за вдишване на притока от предстоящи превалявания. Сумата от наличните в тях завирени размери е 4 428,9 млн. м3 и съставлява 68,2 % от сумата на общите им размери, което е с 0,4 % повече от размерите, установени през вчерашния ден. Няма преливащи язовири, няма данни за наранени обитаеми места.

Язовири с % на запълване над 90 на 100 са " Въча ", " Кричим ", " Розов бунар ", " Среченска бара ", " Йовковци ", " Боровица ", " Пчелина ", като няма заплаха от нездравословно влияние на водите.

В язовирите, предопределени за питейно-битово водоснабдяване, има задоволително акумулирани водни размери за обезпечаване потребностите на популацията.

Контролирано се освобождават водни размери от язовирите " Бойка ", " Баниска ", " Бели Лом ", " Морун ", " Света " и " Крамолин ". Изпускат се и язовирите " Ново Паничарево ", " Трояново ", " Крушево ".

Река Моравешка в землището на обл. Враца покачва водното си равнище и наводнява основен път, свързващ Мездра - Враца. Към момента ситуацията е нормализирана.

Река Катунецка е повишила водното равнище и са наводнени прилежащи терени и отчасти дворове на къщи, като все още ситуацията е нормализирана.

Нивото на река Русенски лом в землището на общ. Иваново се е повишило, като е излязла от речното легло тук-там и отчасти са наводнени аграрни площи отвън регулация на обитаемоте места в ниските елементи при селата Червен, Кошов и Красен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР