Няма данни над Георги Семерджиев да е . Ако има

...
Няма данни над Георги Семерджиев да е . Ако има
Коментари Харесай

Атанасов: Няма данни за чадър над Семерджиев, покровители може да има от следствието

Няма данни над Георги Семерджиев да е. Ако има настойници, те не са в Министерство на вътрешните работи, а от следствието и прокуратурата . Там би трябвало инспекторатът към Висш съдебен съвет да извърши инспекции по досъдебните производствата.

Това стана ясно от думите на съпредседателя на Демократична България Атанас Атанасов пред публицисти след закритото съвещание на вътрешната комисия по тематиката с тежката злополука от 5 юли, при която починаха две млади дами.

" Някаква информация от 7-8 страници беше показана. През 2004-2005 година когато е придобил дееспособност да ръководи моторно транспортно средства, към този момент е имал 3 нарушавания. 9 страници нарушавания, констатации и нищо против този човек ", засегнат е Атанасов.
 Остава в ареста водач, хванат с кокаин на бул.
Остава в ареста водач, хванат с кокаин на бул. " Черни връх "

Престъпление е направил в изпитателния период

Има 4-5 формирани досъдебни производства против Семерджиев, които били до средата за разнообразни типове закононарушения, по думите на Атанасов. Едно от досъдебните производства е било преди 8 години. Има и формирано дисциплинарно произвеждане, което към момента не е завършило, като висшите чиновниците на Министерство на вътрешните работи изразили подозрения пред отрасловата комисия, че Семерджиев е бил съзнателно пуснат от осъществените от него закононарушения преди години.

Въпросът по тази причина дали Семерджиев е бил под чадър не е могло да бъде обяснен изцяло с мотив, че казусът е в областта на правосъдната власт , посочи Атанасов.

Имало е и въпроси от депутатите към висшите чиновници на Министерство на вътрешните работи за Симона Радев, като за нея не е завършило дисциплинарното произвеждане. Не е открито към момента дали тя е била в колата при Семерджиев на мястото на злополуката или не.

Той недоумява за какво от Министерство на вътрешните работи са желали да има закрито съвещание, в случай, че Атанасов не е чул класифицирана информация. Много детайлно се занимавахме с съответния проблем, от което излиза наяве, че има няколко казуса, които желаят законово решение, изясни Атанасов.

По думите му има потребност от вложения в Министерство на вътрешните работи за обезпечаване на нови технологии за надзор за придвижване по пътищата. Трябват на Министерство на вътрешните работи дронове по автомагистралите, тъй като те не разполагат с такива средства, а нарушаванията би трябвало да се откриват, уточни Атанасов.

Според него би трябвало да се вкарат правила и по-високи наказания, с цел да не се наранява човешкият живот. По 600-700 смъртни случай имаме на година от произшествия. Широка гама от законови промени са нужни, с цел да може контролът за придвижване по пътища да стане ефикасен , посочи шефът на вътрешната комисия.

Той се надява, че дали сегашното или идващото Народно заседание да направи доста съществени промени в Закона за придвижване по пътищата, само че и в Наказателния кодекс. Трябва да има завишаване на глобите за някои типове закононарушения, в това число и въвеждане на нови сформира за закононарушения във връзка със Закона за придвижване по пътищата. Трябва да се вкара закононарушение: " безчинство на пътя " , настоя Атанасов.

Той е на мнение, че би трябвало да се регламентира смъкването на регистрационните номера при осъществено нарушаване на лидера, в случай че е бил под въздействието на алкохол или наркотични субстанции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР