Няма да слизам на нивото на политиците с коментар по

...
Няма да слизам на нивото на политиците с коментар по
Коментари Харесай

Шефът на съда в Несебър: Пратих sms на Нинова

Няма да слизам на равнището на политиците с коментар по такива условия, в последна сметка ние сме съд, добави Узунов на конференция, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му, шведът Ралф Сунберг, който ритна в главата камериерка в хотел в курорта "Слънчев бряг ", е получил оптималната присъда съгласно Наказателния кодекс - санкция в размер на 4500 лв..

Той посочи, че чужденецът не е осъждан и по тази причина се освобождава от наказателна отговорност по член 78а. Санкцията планувана от законодателя е от 1000 до 5000 лв..

"Това е санкция, планувана в нормативен акт. Ние не можем да излезем отвън него. Ние сме съд, поръчител за съблюдаване на законността. Не можем да дефинираме по правдивост, размера на това наказване в границите на наказателно произвеждане. Ако се предяви цивилен иск, там имаме относителна оперативна автономия и може да постановим решение по правдивост. Можем да оценим породени неумуществени вреди, само че това е различен развой “, сподели още ръководителят на Районният съд в морския град.

Извънредният брифинг в Несебър бе призован, откакто основният прокурор Сотир Цацаров дефинира присъдата като унизителна, както за потърпевшата българка по този начин и за нашето правораздаване, а водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска да научи името на съдията по въпросното дело.

В рамките на посочените в закона граници на наказването, правосъдната инстанция е определила и наложила наказване от 4 500 лв., което се приближава до оптималния размер на законово откритата горна граница, показаха от съда в Несебър.

Евгени Узунов сподели, че арбитър по делото против Сундберг е била Йорданка Майска-Иванова. Тя имала 20 годишен стаж и била извънредно умел арбитър. Евгени Узунов акцентира, че решението на Районния съд в Несебър кореспондира изцяло с българското законодателство и е изцяло законосъобразно.

Присъединявам се към думите на основния прокурор и бих подкрепил законодателна смяна, добави Узунов.

Вчера и Съюзът на съдиите в България (ССБ) настоя водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да се извини на арбитър Майска.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР