Във Враца в битка за доверието на избирателите ще влязат

...
Във Враца в битка за доверието на избирателите ще влязат
Коментари Харесай

Във Враца: Деница Симеонова, която се прочу с просто Киро, в сблъсък с Красен Кръстев от ГЕРБ

Във Враца в борба за доверието на гласоподавателите ще влязат Деница Симеонова от Политическа партия - Демократична България, която се прочу с репликата " просто Киро " по адрес на партийния си началник Кирил Петков, и Красен Кръстев от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили. Кръстев е в този момент съставлява в Народното събрание ползите на врачани от името на партията на Бойко Борисов.

 

След като години наред Българска социалистическа партия разчиташе на " външни " хора за Врачанския район, в този момент залага на локален кадър - Генади Събков. Той е инженер, бил е кмет на Мездра.

Листата на " Възраждане " води Ивайло Попов, а на Има Такъв Народ - Иван Клисурски, на Движение за права и свободи - Валентин Тончев.

 

Мандатите от района са шест. Вече 15 години изборите в региона, считана в миналото за алена цитадела, безапелационно се печелят от ГЕРБ и два от мандатите са за партията на Бойко Борисов. След пробива с мандат в района преди 10 години, Движение за права и свободи не отстъпват отвоюваната си позиция до момента.


През годините всеобщата поддръжка за Българска социалистическа партия във Врачанско се топеше от избори на избори, като при вота предходната пролет " Възраждане " ги изпревари в резултата. В последна сметка след разпределението на гласовете двете обединения взеха по един мандат. И по този начин след вота на 2 април м.г. врачани изпратиха в Народното събрание двама представители от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и по един от " Възраждане ", Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Политическа партия - Демократична България.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР