Вашингтон — Върховният съд приключи аргументите за текущия си мандат

...
Вашингтон — Върховният съд приключи аргументите за текущия си мандат
Коментари Харесай

Върховният съд е към края на мандата си. Ето основните дела, които все още трябва да реши.

Вашингтон — Върховният съд завърши причините за настоящия си мандат и до към края на юни ще издава мнения по оставащите случаи, измежду тях, над дузина, включващи горещи въпроси, в това число абортите, оръжията, бездомността, проекта за банкрут на Purdue Pharma и правосъдното гонене на някогашния президент Доналд Тръмп.

Този мандат, който стартира през октомври 2023 година, следва два, в които Върховният съд постанови произлизащи от това решения, отменящи конституционното право на аборт и слагащи завършек на позитивните дейности във висшето обучение. Съдиите започнаха тази последна поредност от каузи с няколко, включващи административно право и онлайн тирада. Но това бяха два разногласието, включващи Тръмп, които привлякоха необятно внимание и насочиха съдиите в центъра на правни борби с високи залози за някогашния президент, до момента в който той прави опит да се върне в Белия дом.

съдът към този момент реши един от случаите, свързани с хипотетичния републикански претендент за президент: дали Колорадо може да го задъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР