Няма да се сменя българската конституция, няма да се въвежда

...
Няма да се сменя българската конституция, няма да се въвежда
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Няма да се променя конституцията, няма да се въвежда трети пол

Няма да се сменя българската конституция, няма да се вкарва трети пол. Това разгласи министърът на правораздаването Цацека Цачева в изявление за „ Тази неделя” във връзка разногласието към Истанбулската спогодба.

Тя посочи още, че няма да се вкарва в образователната стратегия разяснение за пол, друг от мъжкия и женския, няма и да се признават задгранични еднополови бракове, тъй като българската конституция не ги разрешава.

Цачева сподели още, че Министерството на външните работи е изготвило меморандум, който да изясни понятията, въведени в Истанбулската спогодба. Този документ е подготвен и е раздаден на всички депутати, добави министърът на правораздаването.

Във вторник – 23 януари, в 11 ч. в аулата на Софийския университет ще има необятно обществено разискване на Истанбулската спогодба. Цецка Цачева се надява това разискване да разсее всички подозрения по отношение на Истанбулската спогодба.

Относно вота на съмнение, който внесе Българска социалистическа партия, тя разгласи, че е безконтролно да се твърди, че нищо не се прави в битката с корупцията.

Вижте цялото изявление във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР