Няма да се превърна в изкупителна жертва на корумпирани типове

...
Няма да се превърна в изкупителна жертва на корумпирани типове
Коментари Харесай

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров: Няма да се превърна в изкупителна жертва на корумпирани типове и крадци!

Няма да се трансформира в изкупителна жертва на корумпирани видове и крадци! Няма да „ лежа “ по пандизите поради „ тарикати “ и незаконното безучастие на редица държавни институции, които не са си свършили работата с години! Това съобщи регионалният шеф на Софийска област Илиан Тодоров. Той добави, че я зовир „ Бели Искър “ би трябвало да бъде ремонтиран неотложно!

" Министерство на регионалното развитие представлявано от господин Николай Нанков ми предлага четиристранно съглашение сред Министерство на регионалното развитие, Столична община, Софийска вода и Областна администрация на Софийска област, с което да ми трансферират цялата отговорност върху бент. „ Бели Искър “. Да не би аз, или моите прародители, или община Самоков да е подписала 25 годишна концесия в интерес на Веолия Уотър? Столична община го е направила! Къде са парите от концесионната такса? Защо с тези пари не се ремонтира язовирната стена? В Колумбия (Кочабамба) водният концесионер беше изхвърлен с пердах, камъни и протести. В България спим бездънен сън!

В качеството ми на Областен шеф няма по какъв начин да приема отговорност за ръководство и ремонт на бент. „ Бели Искър “ в случай, че ремонта на язовира възлиза на към 90 милиона лв. съгласно „ Ежис-България “ ЕАД, а годишният ми бюджет е малко над 1 милиона лв.. По логиката на Министерство на регионалното развитие мога да поправям язовира след 90 години без да заплащам заплати, без никакви разноски на администрацията. Нямам и щатни бройки за специалисти..

Това, че никой не желае да „ притисне “ концесионера „ Софийска вода “ – френската Веолия Уотър да заплати ремонта на язовира, не значи че аз би трябвало да вървя по пандизите. При липса на финансиране и фрагменти, няма по какъв начин да поема отговорност за живота и имуществото на българските жители. Няма да се трансформира в изкупителна жертва на незаконното безучастие на редица държавни институции, които не са си свършили работата с години. Не считам да „ лежа “ по пандизите поради корумпирани служители и плеяда от крадци, които водят един превъзходен и прелестен живот!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР