Няма да се откажа. Ще изпълня единодушното решение на Конституционния

...
Няма да се откажа. Ще изпълня единодушното решение на Конституционния
Коментари Харесай

Бившият шеф на Сметната палата: Ще изпълня решението на КС, с което съм възстановен на поста

" Няма да се откажа. Ще извърша единомислещото решение на Конституционния съд, с което съм възобновен като ръководител на Сметната палата. Явно се прави всичко възможно да не бъда позволен да извършвам своите отговорности. " Това съобщи пред БНР Цветан Цветков, чието освобождение като началник на Сметната палата Конституционният съд разгласи за противоконституционно, откакто предходният състав на Народното събрание го в профил от поста му.

Временно изпълняващата длъжността ръководител на Сметната палата Горница Грънчарова заявява, че Цветков няма да бъде позволен до постройката. Решението за удължение на мандата ѝ излезе в същия ден, в който бе оповестено публично решението на съда (произнасянето на Конституционен съд е от 22 юни, само че публикуването му е било забавено). 

С решението на Народното събрание Грънчарова да продължи да извършва длъжността ръководител на Сметната палата на процедура се саботира осъществяването на решение на Конституционния съд, счита Цветков. По думите му тя става " съизвършител в политическо нападение против Сметната палата ".

Пред БНР Цветков изясни, че вижда още " опит българските жители да не схванат какво се е случвало в последните 6 месеца в Сметната палата ".

" За да мога да осведомявам обществеността какво тъкмо се  е случило, с тази информация, с която разполагам, би трябвало да встъпя в осъществяване на своите отговорности. Става въпрос за одитни отчети на трупчета и за прекъснати административно-наказателни преписки без правно съображение. Това се е случило в тези 6 месеца. "

Цветков посочи, че приказва за " нарушавания и злоупотреби с обществени запаси " и заявява, че в случай че встъпи в служба, обществото ще бъде осведомено.

Цветан Цветков разяснява, че по време на неговия мандат не е имало партийни позвънявания, само че при първия подобен опит се е стигнало до неговото премахване.

Преди да се насочи към работното си място той добави още, че " няма да се бие с защитата " на Сметната палата, само че в случай че не бъде позволен да извършва отговорностите си, ще търси правата си по правосъден ред.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР