Няма да се крия зад имунитет, ако прокуратурата реши да

...
Няма да се крия зад имунитет, ако прокуратурата реши да
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Няма да се крия зад имунитет, ако прокуратурата предприеме действия


Няма да се укривам зад имунитет, в случай че прокуратурата реши да предприеме дейности. Това съобщи от парламентарната естрада националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Таско Ерменков, който се извини на софиянци за оповестената от него в обществените мрежи информация, че водата в столицата е „ отровна “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Ерменков разяснява, че мотивът да направи тази обява е била получена от него информация за подозрения в качеството на водата в София. „ Писах на страницата и профила си апел за интервенция на способените органи. Естествено беше да изтъквам и известията, които бях получил по-рано “, изясни националният представител. „ Може някои от жителите да са били в действителност уплашени и да съм основал нравствен дисконфорт, за което най-искрено апелирам да бъда извинен “, добави той. Ерменков се обърна към ръководещите с думите: „ Няма потребност да ми желаете оставката, тъй като не зависи от вас. Когато тези, които са ме избрали, смъкват доверието си, аз самичък ще я дам “.

Ден след обявата, ГЕРБ сезираха държавното обвиняване, което стартира инспекция по случая, а в декларация от името на парламентарната група обявиха, че не одобряват извиненията на Ерменков и още веднъж приканиха той да подаде оставка.

„ Внушението на господин Ерменков беше, че страната крие информация от хората и по този метод рискува техния живот и тяхното здраве “, съобщи Тома Биков от ГЕРБ и дефинира това като провокация за да бъде изгубено доверието сред хората и институциите. „ Водата в София не е отровена “, увери Биков.

Преди началото на съвещанието тематиката разяснява и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. „ Така не се прави. Начинът, по който Таско Ерменков е дал информацията е погрешен, само че това не е съображение той да бъде изключен от групата или да напуща Народното събрание “, счита водачът на Българска социалистическа партия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР