"Няма да се изненадам, защото това, което си е наумил

...
"Няма да се изненадам, защото това, което си е наумил
Коментари Харесай

Елена Йончева за обвинението за пране на пари: Абсурдно е, искат да ме омаскарят

"Няма да се изненадам, тъй като това, което си е наумил Бойко Борисов, той от дълго време го е декларирал. Практиката демонстрира, че когато една страна изиска свалянето на имунитета, това се случва, тъй като Европа има доверие в националните институции на страните членки, от една страна. От друга, ние знаем какво е положението в България на правосъдната система и по какъв начин се повдигат обвинявания на хора, които не са комфортни на властта ", изясни тя.

Йончева съобщи, че не се тормози, тъй като "обвинението е неуместно ".

"Да припомня, че то е за пране на пари, което значи съответно в този случай, че аз е трябвало да зная, че тази банка КТБ ще банкрутира още 2013 година След като страната през 2013 година не е знаела, по какъв начин е допустимо аз да зная. Това обвиняване няма по какъв начин дори да стигне до съда и по тази причина не стига до такава степен. Целта на това обвиняване е да се подвига политически звук, да се злепоставя политическия конкурент, да бъде омаскарен – в това няма съмнение'', разяснява Йончева.

Вчера основният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че чака тези дни предлагането на наблюдаващия прокурор по обвиняването против Елена Йончева и в случай че то постъпи, той ще се съобрази с разпоредбите на Европейския парламент и ще изиска имунитета ѝ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР