Няма да прекъснем диалога с Република Северна Македония, тъй като

...
Няма да прекъснем диалога с Република Северна Македония, тъй като
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Няма да престанем да си говорим с РСМ

Няма да прекъснем разговора с Република Северна Македония , защото България е посочила и потвърдила, че е напълно положителна. Но би трябвало да има реципрочност на връзките. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев в коментар пред публицисти за обстановката на българо-македонската граница от миналите дни и нарасналото напрежение сред двете страни в последните седмици. За честването на Гоце Делчев в петък и събота доста българи бяха спрени да влязат в РСМ, някои се оплакаха и побой. Също по този начин на вход на ГКПП-та, за което и вътрешния министър Демерджиев разгласи, че.

Гълъб Донев е упълномощил на всички институции, които имат отношение към проблемите, да му дават цялата информация и да създадат разбор на обстановката . Едва по-късно ще се реши какви дейности ще бъдат подхванати. Премиерът изясни, че би трябвало да се реши дали приказваме единствено за нарушаване на човешките права, или и на други документи, в това число и на тези за работата на консулските служби.
 Пендаровски регистрира все по-лоши връзки сред България и РСМ
Пендаровски регистрира все по-лоши връзки сред България и РСМ

Македонският президент търси българин с отхвърлен достъп до страната, само че без провокатори

Донев е отчаян от реакциите на македонските управляващи и разминаването сред думи и каузи, които не дават отговор на поръчките, че РСМ се стреми към участие в Европейски Съюз.

България в никакъв случай не е била опасност за националната сигурност на РСМ , съобщи Гълъб Донев и напомни реакцията на Българската страна през 90-те години, когато се разпадна Югославската федерация - България първа призна Северна Македония, както и първа й даде военно съоръжение. Премиерът няма информация и обособени българи да са опасност за сигурността на Северна Македония. 

Запитан дали счита, Гълъб Донев съобщи: " Нека го кажем по този начин - неточности и недостатъци на растежа ".
 Петър Стоянов: Нямаме цялостна политика към Северна Македония, да успокоим тона
Петър Стоянов: Нямаме цялостна политика към Северна Македония, да успокоим тона

Той не вижда за какво македонец да каже, че е българин, като у нас не може да се образува правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР