“Няма да позволя не само да се засягат интересите и

...
“Няма да позволя не само да се засягат интересите и
Коментари Харесай

Иван Гешев: Не давам престъпни групи да заплашват магистрати

“Няма да разреша освен да се засягат ползите и сигурността на хората и на народа, само че и на магистрати и правосъдни чиновници от проведената престъпност. Те да бъдат заплашвани, да и им се оказва напън, още повече върху дами и майки ”. Това сподели основният прокурор Иван Гешев на конференция в Националната следствена работа (НСлС) откакто по-рано през днешния ден Софийската градска прокуратура е разкрила лист на престъплна група със заплашвани магистрати.

“СГП ще търси подпомагане от сътрудниците магистрати и прокурори, които усещат, че към тях е отправена опасност във връзка с тяхното здраве и живот. Смея да настоявам, че в Софийска градска прокуратура не е оказвано въздействие на никой следовател или прокурор. Ще поддържаме това до края и ще правим всички дейности за откриване на обективната истина ”, сподели Илияна Кирилова.

Властите оповестиха, че досъдебното произвеждане е стартирано на 14-и септември 2022 година след получен конфиденциален отчет от служби за сигурност. То е формирано за проведена незаконна група, основана за приемане на приходи от незаконна активност - пране на пари и данъчни закононарушения.

При претършуване на парцели на двама обвинени, извършено на 7-ми март, са открити опиати и описи, както и писма. В парцела на единия от тях са открити кокаин и лист хартия, озаглавен “Вредители за уволняване ”. Листът съдържа лист на съдии, прокурори и магистрати. Това сподели представителят на основния прокурор - Сийка Милева.

При претършуване на жилището на различен обвинен с букви Г.Д. също са открити и конфискувани наркотични субстанции и банкноти с номинал 50 100 евро. Намерен и конфискуван е черен найлонов плик, който съдържа бял лист с текст на британски, един с текст на български, както и 2 флаш-памети.

Едното лице е напуснало страната, а другото е било арестувано, стана ясно от конференцията.

По време на презентацията на прокуратурата бяха показани и 15 аудиозаписа на диалози сред петима души.

На тях лицето, наречено Красимир Каменов – Къро беседва с обвинените, както и с лице, за което има данни, че е публицист, засягайки имената на Кирил Петков, Асен Василев, „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “, основния прокурор Иван Гешев и други

От записите се чуват изрази като: „ Сега ще забележим дали Гешев ще хвърли топката… “, „ Любомир Георгиев несъмнено ще отиде на изборите… “, „ Митко BIRD “, „ Давам ти Дилян. “, „ Тоя Борислав от ГДНП… “, „ Цецо ми звъня през вчерашния ден от Белград… “.

“По какъв метод страната ще отбрани жителите и народа си, откакто разрешава да бъдат нападнати правосъдната власт и българските институции? Това е въпросът, на който би трябвало да дават отговор служебното държавно управление и бъдещето Народно събрание ”, попита Гешев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР