Няма да поскъпва еднократният билет за метрото. В това увери

...
Няма да поскъпва еднократният билет за метрото. В това увери
Коментари Харесай

Няма да поскъпва еднократният билет за метрото

Няма да нараства еднократният билет за метрото. В това увери ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

В новата проектонаредба е планувано билетите на хартиени носители, които се продават от водачите и на метростанциите да се усилят на 2 лева Председателят на общинския съвет обаче е срещу това да важи и за метростанциите, тъй като решението не е обосновано.

" Няма да поддържа нарастването от 1.60 лева на 2 лв. на цената на билета, продаван на каса в метрото, тъй като не виждам причини за това. Заявих го и през днешния ден на представителите на разнообразни политически сили, подписали предлагането. Поздравявам сътрудниците от общинския съвет, работили по новата тарифна политика на София – тя към този момент е обект на публично разискване и ще я гласуваме в края на юли. Предстои да проучваме деликатно всички техни хрумвания, само че тази за повишаването е голословна ", съобщи Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет.

За улеснение на жителите ще бъдат въведени пътешестване с Билет 30 плюс и Билет 60 плюс – те дават същите права за пътешестване като еднократния билет, както и бонус - 30 и 60 минути в действителност е времето за безплатното прехвърляне от едно транспортно средство на друго.

Пътуването след 30-ата или 60-ата минута си остава безкрайно, както и до момента. Има и доста други новости, оповестени на уеб страницата на Столичния общинския съвет.

Предстои публично разискване в границите на този месец. Гласуването на измененията ще стане на 21 юли.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР