Няма да искаме вот на доверие. Мисля, че хората от

...
Няма да искаме вот на доверие. Мисля, че хората от
Коментари Харесай

Асен Василев: Номинации за нови министри ще има, когато видим мнозинство за ново правителство

Няма да желаеме избор на доверие. Мисля, че хората от Има Такъв Народ би трябвало да преценяват на кого желаят да бъдат лоялни – дали на страната или на един водач, който е откъснат от действителността. Това съобщи пред бТВ вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

От много време има напрежение по доста тематики в обединението, само че не чаках „ да хвърлят страната под рейса “, по този начин вицепремиерът Асен Василев разяснява решението на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов да изтегли министрите на партията от кабинета.

„ В момента имаме актуализация на бюджета, където са антикризисните ограничения и нарастването на пенсиите за пенсионерите. Трябва да бъдат признати ограниченията, с цел да може непрекъснато да се запазят по ниски цените на електрическата енергия за бизнеса, КПКОНПИ да стартира да проработи, а от в този момент до края на годината имаме 22 закона, които би трябвало да бъдат признати, с цел да можем да получим втория транш от средствата по Плана за възобновяване “, изясни вицепремиерът.

По думите на Асен Василев казусът с Има Такъв Народ идвал от политическото управление.

„ В законодателната активност съвсем всичко ставаше доста мъчно и доколкото знам и сътрудниците в Народното събрание имаха много проблеми “, уточни Асен Василев.

Той разказа връзките със Слави Трифонов като „ несъществуващи сега “. „ Може би седмица преди за повторно да кандидатират господин Каримански за Българска народна банка, оттогава връзката прекъсна “, сподели Асен Василев. Не са водени диалози министрите от Има Такъв Народ да останат в държавното управление, уточни още Асен Василев.

„ Аз персонално във формат, в който се събере болшинство за ново държавно управление, бих поканил някои от тях да работим дружно, тъй като считам, че са положителни професионални “, сподели той. Като образци той уточни министърът на спорта в оставка Радостин Василев и министърът на енергетиката Александър Николов.

Номинации за нови министри ще има, когато забележим, че има болшинство за ново държавно управление, съобщи Асен Василев.

„ Това, което ние предлагаме като хрумвания за поддръжка на държавното управление, са две доста елементарни неща. България да стане безусловно пълновръстен член на Европа и битката против корупцията да бъде доведена до край “, изясни вицепремиерът. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР